szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Új LG hangprojektor-modellek
Tech

Új LG hangprojektor-modellek

59
lg hangprojektor 2024

Az LG Electronics (LG) bejelentette hangprojektor-termékcsaládjának 2024. évi újdonságait, köztük az S95TR, az SG10TY és az S70TY modelleket. A készülékek, amelyeket kifejezetten az LG televíziók ideális kiegészítőjeként terveztek meg, még jobb házimozi-élményt kínálnak erőteljes hangzásminőségüknek, átgondolt funkcióiknak és letisztult formatervüknek köszönhetően.

Az új, a televíziókkal tökéletes szinergiában működő hangprojektorok még teljesebb és elmélyültebb otthoni szórakozási élményt, valamint nagyobb kényelmet nyújtanak továbbfejlesztett hangzásminőségükkel. A WOW Orchestrával párosítva a hangprojektor és az LG televízió együttesen a hangcsatornáik teljes potenciálját kihasználják, így páratlan audioélményt nyújtanak megnövelt hangtartománnyal, valamint a magas és a mély hangok jobb visszaadásával. Az LG új hangprojektorai ideális választást jelentenek a térhatású hangzás létrehozásához, hiszen a DTS:X fejlett technológiája révén a Dolby Atmos kiváló minőségét garantálják.

A WOWCAST nevű funkció még magasabb szintre emeli a hangzást, méghozzá kompromisszumok nélkül, ugyanis még Dolby Atmos hang lejátszása esetén is lehetővé teszi az S95TR és SG10TY modellek vezeték nélkül történő csatlakoztatását az LG tévékhez. Mindhárom új hangprojektor rendelkezik a WOW interfésszel, amely egy intuitív és felhasználóbarát módszer a hangprojektorok beállításainak könnyed kezelésére és a hangmódok tévékészülékkel történő megosztására.

Az LG új hangprojektor-termékcsaládjának zászlóshajója a prémium kategóriás S95TR modell, amely 15 csatornáján keresztül lenyűgöző 810 W teljesítményt és magával ragadó térhatású hangzást biztosít. Az S95TR öt felfelé irányuló csatornával büszkélkedhet, köztük a piacon először az LG által bemutatott középső, felfelé irányuló hangszórójával, amely páratlan háromdimenziós hangélményt nyújt, fokozott tisztasággal és kibővített hangszíntérrel. A középső, felfelé irányuló hangszóró ráadásul olyan szögben van beépítve, hogy zökkenőmentes audiovizuális élményt biztosítson úgy, mintha a hang a tévéképernyő szintjéből szólna.

Az S95TR a tiszta és pontos hangzás érdekében továbbfejlesztett magashangszórókkal rendelkezik, ugyanakkor passzív sugárzót is tartalmaz a basszushangok teltebbé tétele, valamint a készülék és a mélysugárzó közötti általános balansz optimalizálása érdekében. Mindemellett az S95TR dizájnja is hozzájárul a nézői élményhez, hiszen a készülék külsejét – matt színek, valamint megfelelő anyagok alkalmazásával – úgy tervezték, hogy a minimálisra csökkenjenek a zavaró tükröződések.

LG soundbar 2024

A másik új LG hangprojektor, az SG10TY modell az LG prémium OLED tévék tökéletes audio- és vizuális kiegészítője. A WOW Orchestra, a WOW Interface és a WOWCAST lehetővé teszi az SG10TY készülék zökkenőmentes integrálását LG OLED készülékekkel. A WOWCAST csatlakoztatása az SG10TY modellhez és egy LG prémium OLED tévéhez valódi, vezeték nélküli házimozi-élményt teremt, hiszen a képernyő és a hangprojektor összekötéséhez nincs szükség a kábelek zavaró jelenlétére. Ezzel a wifi-kompatibilis hangprojektorral a kedvenc zeneszámaink a streamingplatformok[1], köztük a Tidal Connect és a Spotify Connect révén hifi-hangminőségben élvezhetők. Az SG10TY átgondolt kialakítása tökéletesen illeszkedik az LG OLED tévék szélességéhez és kereteinek színeihez, így az ultravékony OLED készülékekkel párosítva kifogástalan vizuális összhangot eredményez.

Az LG az S70TY hangprojektort is piacra dobja, amely egyszerű és kompakt kialakításával ideális az LG QNED TV-khez. Ez a modell az iparág 2022-ben elsőként bemutatott, középen felfelé irányuló hangszórójával is rendelkezik, amely még tisztább hangzást biztosít. A szögletes kialakítás révén a készülék mind vizuálisan, mind hangzás szempontjából harmonikusan illeszkedik a tévé képernyőjének szintjéhez.

Az S70TY modellhez[2] készült külön tartóelemmel a felhasználók a hangprojektort elegánsan, közvetlenül a QNED tévék alatt helyezhetik el. A tartó kényelmes megoldást kínál a közvetlen rögzítéshez, így a telepítés során nem kell lyukakat fúrni a falba. Lehetővé teszi továbbá az S70TY készülék rugalmas falra szerelését különböző magasságokban vagy helyeken, garantálva az esztétikailag is ideális összeállítást, a kényelmet és az optimális hangélményt.

Az LG Triple Level Spatial Sound technológia egy 3D motor segítségével elemzi a csatornákat azért, hogy a hallgatót élethű hangzással és lenyűgöző térérzettel varázsolja el. Mi több, az LG AI Room Calibration – a fogyasztók és a szakértők által egyaránt elismert hangzásjavító funkció – gyorsan elemzi a szoba környezetét és módosítja a beállításokat, úgy javítva a hangot, hogy az harmonizáljon a helyiség akusztikájával. A 2024-es év újdonsága, az AI Room a hátsó surround hangszórók hangjának kalibrálására is képes, a még teljesebb audioélmény és a még nagyobb telepítési rugalmasság érdekében.

Az LG 2024-ben új hangszóró- és fülhallgató-modellek globális bevezetését is tervezi. Kompakt kialakítása ellenére a legújabb XO2 modell az LG XBOOM 360 hangszóró autentikus, minden irányba sugárzó hangzását nyújtja. Ez a tulajdonsága a jellegzetes, kúpos-hengeres kialakításának köszönhető, így a készüléket körülvevő térben mindenki számára egyenletes, kiváló minőségű hangélményt biztosít. Kompakt méreteinek, valamint a 20 órás akkumulátor-üzemidőnek és az IP55-ös szintű védettségnek köszönhetően a készülék kényelmesebben hordozható és még sokoldalúbb lett. A legújabb XBOOM 360 hangszóró egyedi, 360 fokos hangulatvilágítással büszkélkedhet, amely hangvisszaverőket használ, és egy új fényjáték-dizájnt mutat be, amely a nyitottság és a diffúzió érzetét sugározza.

Felhasználóközpontú funkcióikkal a kényelmesen illeszkedő LG TONE Free fülhallgatók továbbra is ideális választást jelentenek az útközbeni használatra. A legújabb T90S modell kiegyensúlyozott hangzást, továbbfejlesztett Dolby Head Trackinget és kifinomult Adaptive ANC-t kínál. A T90S emellett támogatja a Plug & Wireless funkciót, így a felhasználók a töltőtokot Bluetooth-transzmitterként használva nem Bluetooth-képes eszközökön is élvezhetik kedvenc műsoraikat, filmjeiket és zenéiket.

„Az LG mindig is elkötelezett volt amellett, hogy páratlan audiovizuális élményt nyújtson, kiváló minőségben” – mondta Lee Jeong-seok, az LG szórakoztató elektronika üzletágának audiotermékekért felelős vezetője. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az LG prémium minőségű hangprojektorai révén magával ragadó otthoni szórakozást kínáljunk, és vásárlóink az LG OLED tévékre és az LG QNED tévékre optimalizált térhatású hangzással a lehető legjobb élményt kaphassák.”

[1] A zenestreaming-platformok használatához előfizetés szükséges.

[2] A tartó az S70TY modellhez külön vásárolható meg.


Hangolódj rá! További friss híreket talál a 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Sony BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsalád

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

A tökéletes e-papír notebook

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció...

A mesterséges intelligencia nem váltja ki a nyelvtanulás szükségességét

Az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatokért és oktatási lehetőségekért felelős nemzetközi szervezete, a...

Megfizethető és gyors WiFi 7 opciók KKV-knak

Az új NWA130BE páratlan sebességet és rendkívül alacsony késleltetési időt kínál, hogy a modern...