hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Górcső alatt a primer
Tippek

Górcső alatt a primer

33
primer douglas

Bár a primer manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak, a nők többsége mégsincsen tisztában azzal, hogy mégis mire való, és csak egy újabb felesleges pénzkidobásnak tartja.

Pedig ha tartós sminket szeretnének, akkor mindenképp ki kell próbálniuk. Ez a sminktermék ugyanis feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, illetve kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, amellyel előkészíti a tökéletes alapozáshoz. Mondhatnánk úgy is, hogy gondoskodik a tökéletes “vászonról.”

Kétféle fajtája létezik

Az egyik csoportba azokat a primereket soroljuk, amelyek a bennük lévő hidratáló hatóanyagoknak köszönhetően feltöltik és kiegyenlítik a bőrfelszínt, nem mellesleg pedig a segítségükkel a bőr színe is korrigálható. Állagban leginkább egy krémhez hasonlítanak: áttetszőek, színtelenek, szagtalanok, és némelyikük még kicsit fénylik is.

Ha ki kellene emelnünk egy kedvencünket, akkor a DOUGLAS primerjeinek kínálatában is kapható Benefit Cosmetics The Professional Hydrate primert mondanánk, amely azonnal minimalizálja a látható pórusokat és a finom ráncokat, illetve tökéletesen kisimítja az arcbőrt. Ráadásul a benne lévő E-vitamin-származéknak köszönhetően még a szabadgyökök ellen is véd.

A másik halmazba pedig azok a primerek tartoznak, amelyek a smink tartósságát hivatottak növelni azoknak a hölgyeknek az esetében, akiknél állandó problémát okoz a bőrtípusuk miatt, hogy lekopik vagy éppen „elmászik” a festék az arcukról.

Hogyan használd?

A primernek közvetlenül a bőrápoló termékek után kell az arcra kerülnie. A felvitelét illetően annyit javasolnánk, hogy csak azokra a területekre masszírozd be, ahol igazán szükségét érzed. Abban az esetben például, ha zsírosodik a T-zónád, akkor a primert az alapozó használata előtt az arc ezen részére célszerű felvinned.

Továbbá fontos, hogy ne vidd túlzásba a mennyiséget A túl vastag primerréteg ugyanis nem csupán elnehezíti a bőrödet, de az alapozó is elcsúszik rajta. A legjobb, ha egy keveset nyomsz belőle az ujjbegyeidre. Száraz bőr esetében ez egy borsónyi adagot jelent, míg a zsírosodásra hajlamos bőr esetében ennek a negyede is elegendő lehet.

Gyakran felmerülő hibák a primerrel kapcsolatban

Ha úgy érzed, hogy a primer felvitelét követően sem igazi a dolog, akkor annak két oka lehet. Az egyik, hogy nem a bőrtípusodnak megfelelő terméket választottál, hiszen ahogy a száraz és érett bőrre sem ideális a mattító alap, úgy a kifényesedésre hajlamos bőrön sem fog működni a ragyogásfokozó vagy extrán hidratáló készítmény.

A másik probléma pedig, hogy nem működik együtt a primer az alapozóddal, ami legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy a sminked vastag filmrétegként megáll a bőrödön, foltosodik vagy csúnyán összegyűlik.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatónkkal sikerült átfogó képet adni a primerről, és rávilágítani a használatának rejtelmeire.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mi köze a napfénynek a kültéri lámpákhoz?

Ha egy napelemes kültéri lámpa beszerzését tervezed, akkor már tudod a címben...

Mutatunk néhány menő faldekorációs ötletet

A lakberendezésen belül a falidekoráció egy folyamatosan visszatérő témakör, nem véletlenül. A...

Népszerű esztétikai kezelések

Napjainkban egyre többen szeretnék megőrizni a szép vonásaikat, szeretnék feltartóztatni az öregedés...

Kerti szolárlámpa: egy termék, ami a te udvarodból sem hiányozhat!

Hogy miért érdemes neked is beszerezni egy vagy több kerti szolárlámpát? Nem...