kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek Szeretnél coach lenni? Fogadd meg tippjeinket!
Tippek

Szeretnél coach lenni? Fogadd meg tippjeinket!

21
coach képzés

Manapság sokan küszködnek lelki problémákkal, és keresik azokat a szakembereket, akik tudnak nekik segíteni. A legtöbben egy coach-hoz fordulnak, aki kérdéseket tesz fel, így derül fény az alapproblémára.

A technika könnyen elsajátítható, csupán a thebrightacademy.hu alapozó coach képzését kell elvégezni hozzá. Ez egy online tanfolyam, aminek folytatása is van. Tudd meg a részleteket cikkünkből!

A coach alapozó képzés

A tanfolyam a The Bright Academy oldalán érhető el, bárki elvégezheti, nincs feltételhez kötve a jelentkezés. Jellemzően azok érdeklődnek e kurzus iránt, akik empatikusak, szívesen beszélgetnek emberekkel, szeretnek segíteni másokon.

A képzés online zajlik, azonnal el is kezdhető. Videós és szöveges tananyagok vannak, letölthető sablonokkal, összefoglaló táblázatokkal, képekkel színesítik az előadást, és esettanulmányok is vannak. Nagyon izgalmas témák kerülnek terítékre.

Érdemes lehet éppen ezért azoknak is beiratkozniuk, akik nem feltétlenül e területen dolgoznának tovább, de szeretnének hatékonyan segíteni egy-egy szerettüknek, ha bajba kerül.

Egy jó coach tudja, hogy a megoldás mindig a kliensben rejlik, így nem ad tanácsot, hanem csak kérdez. A kérdései azonban célirányosak, és ráirányítják a figyelmet a megoldásra.

Mit tanítanak a coach alapozó képzésen?

A tanfolyam összesen 10 modulból áll, logikusan van felépítve. A bevezetőben megtudhatjuk, mi is egy coach feladata, hogyan telik egy átlagos napja. Kiderül, milyen problémákkal szoktak az emberek jellemzően segítő szakemberhez fordulni, és milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a szakmában.

A kurzuson bemutatásra kerül a coach-olás teljes folyamata. A résztvevők megismerkedhetnek a DIADAL modellel, és hasznos eszközöket kapnak a kezükbe. Tanítanak még személyiségtipológiát is (a DISC-modellről lehet megtudni többet).

Fontosabb témák, amik még szóba kerülnek:

  • Stresszkezelés
  • Időmenedzsment
  • Asszertív kommunikáció
  • Motiváció

A kérdezéstechnika és a coaching szemlélet elsajátítására külön figyelmet fordítanak a tanfolyamon.

Mi a folytatás?

A coach alapozó képzésen a legfontosabb tudnivalókat átadják, és hasznos lehet az itt szerzett tudás azoknak is, akik önmagukat szeretnék coach-olni, azaz magukat fejlesztenék. Ám, ha valakit komolyabban is érdekel a szakma, az továbbképezheti magát, ugyanis a The Bright Academy oldalán van még párkapcsolati coach és life coach képzés is.

Ezeken újabb információkkal lehet gazdagodni, és akár el is lehet kezdeni dolgozni coach-ként a jövőben. Érdemes bővíteni a repertoárt, hivatalos bizonyítványt is szerezni, hogy jó szakemberek legyünk. Ám kétségkívül a coach alapozó képzés megteremti a kedvet a tanuláshoz, ad egyfajta új látásmódot, így más szemmel tudjuk nézni a világot a tanfolyam után.

Célszerű azonnal elkezdeni a kurzust, haladhatunk a saját tempónkban, és alkalmazhatjuk is az ott szerzett tudást az életminőségünk javítása érdekében.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Dedikálás a Vígmajálison

Május 1-én 15 órakor meghirdetjük a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeink...

Pepe és a rockzene: Zenés kaland kicsiknek és nagyoknak

Magali Le Huche „Pepe és a rockzene” című zenélő könyve egy izgalmas...

Ország- és vármegyebérlet vásárlási kisokos

Napjaink népszerű konstrukciói azok a bérletek, amelyekkel akár az egész országban vagy...

Górcső alatt a primer

Bár a primer manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak, a nők többsége...