kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Tippek Ország- és vármegyebérlet vásárlási kisokos
Tippek

Ország- és vármegyebérlet vásárlási kisokos

19
voxpay vármegye bérlet

Napjaink népszerű konstrukciói azok a bérletek, amelyekkel akár az egész országban vagy egy adott vármegyében utazhatunk korlátlanul. De mit is érdemes tudni ezekről a bérletről, mikor, melyiket érdemes választani, és hol vásárolhatjuk meg? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat.

Országbérlet, vármegyebérlet? A VoxPay applikáció segítségével a legújabb változtatások és a tarifareform után is gyorsan, egyszerűen vásárolhatsz bérletet.

Mi az ország- vagy vármegyebérlet?

A MÁV régi bérletei közül mára kettő maradt: az ország- és vármegyebérletek. Ezek viszont teszik lehetővé számunkra napjainkban, hogy korlátlanul utazhassunk egy adott régióban vagy akár az ország teljes területén. A bérletek különféle tarifákkal érhetőek el, és számos kedvezmény (pl. diákoknak) is igényelhető a teljes ár mellett. Díjmentesen utazhatnak továbbá az egész ország területén a 14 év alatti gyermekek, a fogyatékkal élők és kísérőik, és a nyugdíjasok is.

Mikor és melyiket érdemes megvásárolni?

A vásárlás során természetesen azt kell szem előtt tartani, hogy milyen gyakran utazunk, és honnan hová. Amennyiben például rendszeresen járjuk az országot, az országbérlet lehet az ideális választás – ha viszont csak Pest vármegyén belül, akkor arra vonatkozó havi bérletet kell venni.

A Pest vármegyebérlet árának csökkenésének fő haszonélvezői főként a budapesti agglomerációkban élők, hiszen a bérlet ára alacsonyabb lett, mintha a teljes vármegyére vásárolnának. A vidékről ingázók pedig az országbérlettel a fővároson belül a BKK-járatain is utazhatnak már, buszon, villamoson, trolin vagy akár metrón is. Persze a csökkenő ár minden havi bérlettel utazó helyi lakos számára pozitív, de az életvitelszerűen nem itt tartózkodók számára is sok könnyítés érkezett.

A BKK-bérletek továbbra is használhatóak a HÉV, a MÁV és a Volán járatain is, a 14 év alattiak pedig nemcsak ezeken, hanem az állami szolgáltatóknál is ingyenesen utazhatnak.

A vásárlás menete okostelefonos applikációval

Az egyszerű és gyors vásárlás egyik fő megtestesítője a VoxPay alkalmazás. Itt könnyedén megvehetjük a szükséges bérletet, teljes áron vagy kedvezményesen egyaránt. Az új típusok az “országos jegyek és bérletek” menüpont “helyközi” opciójában találhatóak meg. Innentől kezdve pedig már csak ki kell választani a megfelelő ország- vagy vármegyebérletet.

Az applikáció fő előnye, hogy lényegében bárhol és bármikor elérhető, így akár két átszállás között is egyszerűen le lehet bonyolítani egyes tranzakciókat.

Hogyan érinti a tarifareform a BKK-bérleteket?

A tarifareformmal egyidejlűleg a Budapesti Közlekedési Központ bérletei is átestek pár változáson. Csökkent a havi bérlet ára (8950 forintra), és akár az ország- és vármegyebérleteket is használhatjuk a fővárosban. Megszűnt viszont a 3450 forintos diákbérlet – ami nem rossz annak tekintetében, hogy lett helyette 945 forintos állami havi vármegyebérlet. De a nyugdíjasok is kedvezőbb áron vásárolhatnak 2024. március elseje óta.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Dedikálás a Vígmajálison

Május 1-én 15 órakor meghirdetjük a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeink...

Pepe és a rockzene: Zenés kaland kicsiknek és nagyoknak

Magali Le Huche „Pepe és a rockzene” című zenélő könyve egy izgalmas...

Górcső alatt a primer

Bár a primer manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak, a nők többsége...

Szeretnél coach lenni? Fogadd meg tippjeinket!

Manapság sokan küszködnek lelki problémákkal, és keresik azokat a szakembereket, akik tudnak...