csütörtök , 17 október 2024
Kezdőlap Könnyű Megjelent a Jambalaya zenekar legújabb albuma
Könnyű

Megjelent a Jambalaya zenekar legújabb albuma

1
Jambalaya

Jubileumi, 20. évébe lépését új albummal ünnepli hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara, a Jambalaya. A ‘Starry Road To Nowhere’ album dalait részben az elmúlt több, mint öt év időszakának megélt eseményei, részben a csapat műfaj iránti elkötelezett megszállottsága ihlette. A zenekarvezető frontember, Nemes Zoltán “Mr. Jambalaya” New Orleans-ban megélt személyes zenei tapasztalatai még mélyebbé és autentikusabbá tették a lemez színes zenei világát. A felvételek a Sounday Studio-ban készültek, az album az Eastern Deluxe gondozásában jelent meg.

A lemez dalait hallgatva nem mindennapi utazásban lehet részünk a zenekart foglalkoztató gondolatok mentén az álmatlanságtól a bolygónk védelmezésén át egészen a nehéz blues-os idők semmibe vezető csillagos útjáig. A kulturális és zenei olvasztótégelyként elhíresült New Orleans-i hagyományokhoz híven könnyed és vidám, mondhatni játékos formát ölt az egész album. Szofisztikált hangulataiban, zeneiségében és mondanivalójában egyaránt zenei csemegének számít a hazai palettán.

A zenekartól már megszokott módon kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó új lemezanyag méltó utódja a megelőző ‘Whatever Happens’ albumnak. Az új lemez nem pusztán továbbviszi az évek alatt tökéletesített “Jambalaya stílust”, hanem újabb hangzásokat is felhasznál. Ilyen visszatérő elem például a talkbox által megszólaltatott billentyűs hangszer, mely koncepciózusan van jelen az új album hangszerelésben, további élő hangszerek mellett. A végeredmény nemzetközi szinten is bárhol megállja a helyét.

A Starry Road To Nowhere album első budapesti lemezbemutatója 2024. november 16-án az Eötvös10 Művelődési Házban kerül megrendezésre, ám ezután elindul a lemez országos bemutató sorozata is a 20. jubileumi év keretein belül.

A Jambalaya zenekar egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, mely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a mai napig megújuló New Orleans-i zenére jellemző. XXI. századi modern felfogású zenéjük képviseletében sok száz koncertet adtak a kezdetek óta. A zenekar 2005-ös alakulása óta 7 önálló lemeze jelent meg, hazai és külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal is jutalmazták.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megjelent a Zebra Eats Lion legújabb kislemeze

A budapesti underground pop-rock egyik legüdébb színfoltja a Zebra Eats Lion zenekar,...

Animal Cannibals – Mit mondhatnék még?

19 nap múlva jelenik meg az Animal Cannibals új lemeze, a „19”...

Október 10-én és 11-én a Hodworks új előadását láthatjuk a Trafóban — ez a „Shared Values”

A 2024. májusi, bécsi (WUK) ősbemutató után most a Trafó Kortárs Művészetek...

Októberben Sabaton koncertfilm érkezik a hazai mozikba!

Az együttes 2023-as európai turnéjának amszterdami állomásáról készült mozi minőségű felvétel, amelyet...