péntek , 12 július 2024
Kezdőlap Könnyű A magyar popkultúra klasszikusa új köntösben: itt az új Angelina-klip
Könnyű

A magyar popkultúra klasszikusa új köntösben: itt az új Angelina-klip

92
spigiboy angelina 2024
Kép forrása: ErősxSprigiboy

Spigiboyék tolmácsolásában újra dübörög az Angelina

Ki ne emlékezne az Angelina című egykori Fiesta slágerre? A dal nélkül közel 25 éve nem létezik buli, most pedig Erős és Spigiboy turbózta fel ezt a klasszikust.

Erős Attila és Spiegelhalter László, azaz Erős és Spigiboy időről időre elővesznek egy-egy régi slágert, amit új köntösben visznek ismét sikerre. Ezúttal az Angelinára esett a választásuk, amit a decemberi a Total Dance Fesztiválon előzetesen teszteltek is a közönségen, méghozzá hatalmas sikerrel.

„Nagyon szeretjük ezt a dalt, igazi csajozós, bulizós nóta, olyan, amilyenekhez mi is szívesen nyúlunk. A Total Dance Fesztiválon is óriási sikere volt, ráadásul nem mindennapi előadásban lehetett része a közönségnek. Csordás Tibi ugyanis nem tudott jelen lenni az eseményen, ezért előre felvettük vele a dal bizonyos részeit, amit a színpadon kivetítettük. Később több külföldi produkció is odajött hozzánk, hogy Tibi mekkora sztár lehet, amiért csak így, a kivetítőn keresztül volt jelen” – emlékezett vissza nevetve Spigiboy.

Csordás Tibi örömmel fogadta, hogy Spigiboyék éppen ezt a slágert szeretnék átdolgozni, az elképzelés pedig annyira tetszett neki, hogy szabad kezet adott a DJ párosnak.

„Aki ismer, az tudja, hogy a dalok terén eléggé „szőrözős” vagyok, de most egyáltalán nem szóltam bele a dologba, nagyon tetszett, amit csináltak” – tette hozzá Tibi.

Az egykori Fiesta együttes énekese, egy réges régi titokról is lerántotta a leplet: noha időről időre felreppentek találgatások azzal kapcsolatban, ki is lehet a titokzatos Angelina, aki a dal refrénjében szerepel, a valóság ennél sokkal prózaibb.

„Voltak olyan találgatások, hogy szerelmes voltam Angelina Jolie-ba, és voltaképpen neki írtam a dalt szerelmes vágyódásomban” – nevetett Csordás Tibi. – „Az igazság azonban az, hogy amikor írtam a dalt, egyszerűen nem volt meg a refrén. Egyszer csak valamelyikünk fejéből kipattant, hogy „Könnyen jöttél, könnyen mentél”, majd rávágtam, hogy „Angelina megmérgeztél”. Szerettem mindig olyan szövegeket írni, amelyek éppen aktuálisak vagy esetleg időtállóak. Ezt a nevet ilyennek találtam akkor és remekül passzolt a dalba” – öntött tiszta vizet a pohárba az énekes.

Az újraálmodott Angelina minden bizonnyal az idei év egyik nagy dobása lesz, ami nélkül nem lesz buli a nyáron!


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A bennem lévő nő: Britney Spears végre elmeséli a saját történetét

Britney Spears, a popzene ikonikus alakja, A bennem lévő nő című önéletrajzban...

Ice-T – Egy gengszter útja Hollywoodig: Kemény valóság és hip-hop legenda

Ice-T neve sokak számára ismerősen cseng. A legendás rapper, színész és író...

Korda György – Az ország énekese: Egy legenda története

Korda György kétségtelenül Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb énekese. Pályafutása több mint...

A Ghost koncertfilmje, a Rite Here Rite Now júniusban a mozikban!

Június két napján érkezik a Pannónia Entertainment soron következő koncertes filmeseménye, amely...