csütörtök , 17 október 2024
Kezdőlap Koncert Petőfi Sándor versét zenésítette meg a Slowmesh
Koncert

Petőfi Sándor versét zenésítette meg a Slowmesh

9

A southern rockos, stoneres vonalon mozgó budapesti zenekar eddigi fennállása alatt három angol nyelvű lemezt tett le az asztalra.

Ezúttal azonban magyar dallal rukkolnak elő, amihez hangulatos videoklipet is készítettek. Szabó Dávid, a zenekar énekese így mesél a számukra szokatlan kalandról:

Tavaly nyár elején találkoztunk a Petőfi Felhő című pályázattal. Megtetszett a kiírás és elhatároztuk, hogy kipóbáljuk magunkat ebben a tőlünk elég távol álló közegben.

Amikor olvastuk a pályázati felhívást és elkezdtük böngészgetni Petőfi verseit, hogy melyik lenne olyan, ami hozzánk passzol, az az ötlet fogalmazódott meg bennünk, hogy a klasszikus Petőfi-témák közül a bort és a szerelmet választjuk, mert ezek mindig aktuálisak. A Borozó és a Megúnt rabság című verseket dolgoztuk fel, és közülük most az utóbbit tesszük közzé.

A 2023-as év utolsó hónapjában éppen Debrecenben koncerteztünk, amikor megérkezett a pályázat eredménye. Ez azért érdekes, mert pont ebben a városban írta Petőfi a Megúnt Rabságot kereken 180 évvel korábban, azaz 1843 decemberében.

Sápi Zsolt, gitáros a megzenésített versek első előadásának körülményeiről mesélt:

A dal felvételeit és az utómunkát a saját próbatermünkben, illetve otthonunkban készítettük. A zenei hangulat tőlünk kissé szokatlannak tűnhet. Egy akusztikus darabról van szó, amiben cselló hangja is feltűnik. A videoklipet a Toma Productions csapatával készítettük, akikkel már évek óta együtt dolgozunk. Nagy örömünkre mindkét pályaművünk díjazásban részesült. A sikeres pályázatnak azonban az is feltétele volt, hogy a nyertes dalokat élőben is elő kell adni. Így aztán a tavalyi turnénk utolsó állomásán, Dunaújvárosban el is hangzott mindkét szerzemény.

Süle Tomi, gitáros pedig azt is elmondta, hogy mire számíthat a közönség tőlük a jövőben:

A nyeremény egy részéből fizettük a klipet, a másik részét pedig whiskey-re és marhahúsra költöttük. Három napra beköltöztünk a tiszafüredi házunkba, és csaptunk egy dalíró hétvégét. Az eredmény: temérdek elfogyasztott hamburger, rengeteg jó sztori, anekdota, sok nevetés, és négy új dal, amiket hamarosan szállítunk nektek! Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy ezek az új dalok a SLOWMESH eredeti zenei stílusában íródtak. Nincs bennük cselló, cserében mindegyikben van egy jó nagy adag dögös rock’n’roll!

https://www.youtube.com/watch?v=mZcMNlhgnA4

Írta: Turzai Gerda

Forrás: Lángoló Gitárok


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Vecsei H. Miklós és a Qjúb az Őszi Margó fesztiválon mutatja be új kislemezét

A Music Hungary-díjas QJÚB csapata az idei évben Radnóti Miklós életművéből készít...

Utoljára lép magyar színpadra Omara Portuondo, a 94 éves kubai zenei legenda

Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja Buena Vista Social...

Sum 41: Búcsúkoncert Budapesten!

A kanadai pop-punk legenda, a Sum 41 2024. november 12-én búcsúzik magyar...

ByeAlex és a Slepp: SYMPHONIC – Egy felejthetetlen zenei élmény

A magyar könnyűzene egyik legkedveltebb zenekara, ByeAlex és a Slepp 2025. január...