hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Klasszikus Hangzó zeneelmélet – Frank Oszkár könyve, ami életre kelti a zenét
Klasszikus

Hangzó zeneelmélet – Frank Oszkár könyve, ami életre kelti a zenét

14
Hangzó zeneelmélet könyv

Frank Oszkár teljesen átdolgozott és felújított zeneelméleti könyve azt a törekvést juttatja kifejezésre, hogy az elméleti tudnivalókat ne csupán elvont szabályok, mesterségesen összeállított tanpéldák segítségével sajátítsák el a zenét tanulók, hanem a remekművekből kiindulva, hangzási élmény birtokában fedezzék fel a zenei nyelvezet összetevőit. Az összhangzattani, formatani ismeretek gyakorlására, megtanulására természetesen szükség van – erre valók a könyvben lévő akkordfűzési, formatani feladatok -, de ezek minden fejezetben a bemutatott művekhez, műrészletekhez kapcsolódnak, és azok megértését szolgálják. Az elméleti tudnivalók íly módon kerülnek közvetlen kapcsolatba a zenei gyakorlattal.

Frank Oszkár neves zenei szakember, aki évtizedek óta foglalkozik zeneelmélettel és zeneoktatással. Friss kiadású könyve, a Hangzó zeneelmélet a Rózsavölgyi Könyvkiadó gondozásában jelent meg, és olyanoknak szól, akik szeretnének mélyebben megismerni a zene világát.

Miről szól a könyv?

A könyv célja, hogy a zeneelméletet ne csupán száraz szabályrendszerként mutassa be, hanem a zene élményén keresztül tegye érthetővé és élvezetessé. A szerző a zeneművekből kiindulva, konkrét példákon keresztül mutatja be a zenei nyelvezet összetevőit. A könyvben olyan témákkal foglalkozik, mint a hangok, a ritmus, a harmónia, a forma és a hangszerelés.

Frank Oszkár-ról

Frank Oszkár zeneszerző, zeneelméleti és -pedagógiai szakember. Több egyetemes zenei alapképzésben vett részt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult. Kutatási területe a zeneelmélet és a zeneanalízis. Számos könyvet és tanulmányt írt, amelyek a zeneelmélet oktatásának új módszereit mutatják be.

Kiknek ajánljuk?

  • Zeneiskolásoknak és zenetanároknak: A könyv kiváló segédanyag a zeneelmélet tanulásához és tanításához.
  • Zenészeknek: Akár hangszeren játszol, akár énekelsz, a könyv segít mélyebben megérteni a zene működését.
  • Zene szerelmeseinek: Ha szeretnéd, hogy a zenehallgatás élményed még gazdagabb legyen, ez a könyv neked szól.
  • Mindenkinek, aki érdeklődik a zeneelmélet iránt: A könyv világos és érthető nyelvezettel ír, így azok is könnyedén átláthatják a bonyolultabb fogalmakat, akiknek nincsenek mély zenei ismereteik.

Miért érdemes elolvasni?

  • Praktikus és könnyen érthető: A könyv számos példával és gyakorlattal illusztrálja az elméleti ismereteket.
  • Hangzó élmény: A könyvhöz tartozó CD-n hallgathatod a bemutatott zeneműveket, így még jobban megértheted a zene szerkezetét.
  • Modern szemlélet: A szerző a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva mutatja be a zeneelméletet.
  • Magyar szerző: Támogasd a hazai zenei szakirodalmat!

A Hangzó zeneelmélet egy olyan könyv, amely a zeneelméletet élővé és érdekessé teszi. Ha szeretnéd, hogy a zenehallgatás és a zenélés még nagyobb élményt nyújtson, ne habozz elolvasni ezt a könyvet!


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Szulák Andrea jubileumi gálakoncertje az Erkel Színházban!

A magyar könnyűzene egyik meghatározó alakja, Szulák Andrea 2024. december 6-án ünnepi...

Richard Clayderman: A romantika hangjai az Erkel Színházban

A világ egyik legismertebb zongoristája, Richard Clayderman 2024. november 8-án Budapesten, az...

Víg 125 film

A születés története… 2020-ban, még a Covid alatt úgy éreztük, hogy ha...

Operettország – Pályaképek a bécsi-budapesti operett történetéből

László Ferenc új könyve, az Operettország egy izgalmas felfedezőút a bécsi és...