csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Fontos tudnivalók zsírleszívásra készülőknek!
Tippek

Fontos tudnivalók zsírleszívásra készülőknek!

11
zsírleszívás

Számos tévhit és elképzelés övezi a zsírleszívást, éppen ezért szeretnénk néhány információval segíteni azoknak, akik a beavatkozásra készülnek és nem biztosak a dolgukban.

Bár sokan úgy vélik, hogy a plasztikai műtét után véglegesen megoldják problémájukat, az egészséges életmód nem kiváltható a beavatkozással. Az Aesthetica Orvosi Központ zsírleszívás kezelését profi szakemberek végzik a legmodernebb eljárások segítségével, így az hosszú távon nyújt kecsesebb, formás alakot. Nézzük pontosan, hogy milyen téves elképzelések keringenek a fejekben a zsírleszívás kapcsán.

Kiváltja a fogyókúrát?

A legtöbben arra gondolnak, hogy a zsírleszívás a fogyókúra tökéletes helyettesítője. Azonban ez egy tévhit, hiszen az eljárás a kontúrok javításában és a helyi zsírlerakódások eltávolításában nyújt segítséget, nem pedig a nagymértékű zsírfelesleg eltávolításához. Ugyan a zsírsejtek számát csökkenti a zsírleszívás, viszont a nagyobb súlyfeleslegtől nem tud megszabadítani.

A beavatkozás eredményeként formásabb alak várható el a lokális zsírfelesleg eltüntetésével. Természetesen a későbbiekben figyelmet kell fordítanunk az étkezésünkre, nem fogyaszthatunk büntetlenül édességet, hízlaló ételeket a zsírleszívás után sem, ha hosszú távú eredményességre vágyunk. Egyszerre legfeljebb egyébként is csak maximum 2 kilónyi zsír távolítható el a testünkről.

Gyors felépüléssel járó beavatkozás?

Másik olyan hibás elgondolás az eljárás kapcsán, hogy a zsírleszívás egy rövid felépülési idővel járó, egyszerű beavatkozás. Bár a plasztikai sebész csak apró bemetszést ejt a bőrön, azonban a bejuttatott szívócső segítségével fellazított zsír vákuumos kiszívása megterhelő a test számára. Az egy-másfél órás beavatkozás altatásban vagy helyi érzéstelenítésben is történhet, ami szintén szervezetünk működésére hatással van.

Az eljárás elvégzését követően az aktív mozgást egy-két hétig kerülni kell, illetve hat-nyolc héten keresztül speciális kompressziós ruhát szükséges hordani. Így elmondható, hogy ugyan nem túl veszélyes eljárás, mégis a felépülés hosszadalmas lehet.

Csak a nők vehetik igénybe?

A test formázásának lehetősége nemcsak a hölgyek számára adott, egyre több férfi is vállalkozik a plasztikai beavatkozások ezen fajtájára. Teljesen mindegy, hogy milyen nemhez tartozunk, a beavatkozást elvégzik a sebészek, persze csak abban az esetben, ha egészségi állapotunk megfelel. A kötőszövet rossz állapota például gátolhatja a zsírleszívás elvégzését, de ez is egyén- és állapotfüggő. Az apró bemetszések, melyek a beavatkozás során alakulnak ki, alig láthatóak és idővel piciny hegekké formálódnak.

A férfiak is küzdenek a hasi zsírlerakódással, mely makacs zsírpárnák formájában látszanak. Bárki, akinek nem sikerült sem az edzéssel, vagy fogyókúrával megszabadulni a felesleges zsírtól vállalkozhat a zsírleszívásra, melynek végleges eredménye több hónap alatt alakulhat ki.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Növényi alapú táplálkozás és a krónikus betegségek

A főbb krónikus betegségek kockázatait számos tanulmány vizsgálta már, ahogy a növényi...

Rendezze be éttermét, szállodáját bohém stílusban!

Szeretné egyedi stílusban, kreatívan és színesen berendezni vendéglátóhelye tereit, a vendégek számára...

A Facebook Konverziók API beállítása

A Facebook Konverziók API egy fontos eszköz, amivel a céged online marketingjét...

A smart napelemes rendszer nem csak álom

Egyre többet lehet hallani az okosotthonokról. Napelem, klíma, hőszivattyú, elektromos autó töltő,...