szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Úton a készpénzmentes fizetési megoldások felé
Tech

Úton a készpénzmentes fizetési megoldások felé

53
bizpay terminál

Az elmúlt években mind globálisan, mind Magyarországon a készpénz használata egyre nagyobb mértékben csökkent. Ebben nagy “segítséget” jelentett a pandémiás időszak, de a technológia fejlődése, az okosmegoldások terjedése is hozzájárul a hagyományos fizetési módok háttérbe szorulásához.

Mit tudnak a mai terminálok?

Ez a kérdéskör a vásárlók és kereskedők számára egyaránt fontos. Az első feladat, hogy megtaláljuk a megfelelő szolgáltatót, aminek a kínálatában minden modern fizetési mód elérhető. A BizPay a Worldline szolgáltatások segítségével hozza el a kereskedőknek és a vásárlóknak az okoseszközöket. Mi tartozik ezek közé? Még mielőtt a konkrét eszközök felsorolásába megyünk bele, érdemes arról is beszélni, hogy miért érdemes ilyen készüléket használni. Ezek a terminálok, fizetési megoldások innovatívak, gyorsak, amelyek segítségével biztonságosan dolgozható fel minden egyes tranzakció. A legmagasabb követelményeknek is megfelelnek.

Az elsődleges cél az, hogy a bankkártya-elfogadás észrevétlen eleme legyen a kereskedelmi, vásárlási folyamatoknak. Fontos a kereskedő számára az is, hogy minden egyes tranzakció monitorozható legyen. A pontos elszámolás része az is, hogy már a fizetést követő napon elérhető legyen. Ezzel a könyvelőnek megfelelő formátumban tudjuk továbbítani, hogy még könnyebb legyen a feldolgozás.

A mai elvárásoknak megfelelően webshophoz is kapcsolhatóak ezek a modern fizetési megoldások. Egyedi fejlesztésű webáruházak esetén is elérhető az ideális módszer. Természetesen az egyik legnépszerűbb eszköz az asztali terminál. A mai modern eszközök az összes ismert kártyatársaságot képesek kezelni, de még a speciális, Magyarországon használt darabokat is (SZÉP Kártyák, egészségpénztári kártyák). A DCC, azaz a dinamikus devizaváltás is egyszerűen megoldható.

Innovatív megoldásokból sincs hiány

Az egyik ilyen például a mobil terminál, ami különösen jól jön például szezonális kereskedőknek vagy fesztiválon, esetleg ott, ahol nincs (még) lehetőség hagyományos eszköz használatára. Egy ilyen terminál is képes kezelni az összes kártyatársaság kártyáját, a speciális darabokat, magas szintű rendelkezésre állással rendelkezik, továbbá az elszámolásokat rövid időn belül megtekinthetjük.

Szintén népszerű a Tap on Mobile, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy az Android eszköz bankkártya-elfogadásra is használható. Egyszerűen telepíthető és felhasználóbarát a felépítése.

A webshopok sem maradnak ki

Az e-Commerce az egyik legfontosabb szegmens a kereskedelemben. Az innovatív fizetési megoldások ma már majdnem 80 ismert webshopmotorhoz elérhetők. Ezek közé tartozik a WooCommerce, a Shoprenter és az UNAS is. Egyedi fejlesztésű platformokhoz JSON API-n keresztül oldható meg az integrálás. Ráadásul még a saját CRM, vállalatirányítási rendszerrel is összekapcsolhatók.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

3 hónap ingyenes Apple Music az LG Streaming heteken

10 éves az LG webOS okostévé-rendszere, ingyen vagy kedvezményesen használhatunk számos népszerű...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...

Tökéletes megoldások otthoni zenehallgatáshoz? Léteznek!

A minőségi zenehallgatás élménye számos tényezőtől függ, beleértve a hangrendszer minőségét, az...

Készíts lenyűgöző fesztiválfotót a Galaxy AI erejével

Nyakig fürdőzünk a nyárban, amikor feltöltődhetünk a jó idő, a szabadság és...