hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tech 3 hónap díjmentes Apple Music az LG okostévék tulajdonosainak
Tech

3 hónap díjmentes Apple Music az LG okostévék tulajdonosainak

13
díjmentes apple music lg tévé
Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos® funkcióval[1] ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.
Az LG ezt megünnepelve világszerte három hónapig ingyenesen kínálja az Apple Music szolgáltatást az LG okostévé-felhasználóknak.[2] A három hónapos ingyenes próbaverzió a webOS 4.0 vagy annál újabb verziójú operációs rendszert futtató LG okostelevíziókon (azaz 2018-as vagy annál újabb kiadású modelleken), valamint a StanbyME, StanbyME Go modelleken és MyView okosmonitorokon, az Apple Music alkalmazásban aktiválható.
Az Apple Music egy reklámmentes zenei streaming szolgáltatás, amely hatalmas könyvtárral rendelkezik: lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy több mint 100 millió dalt és 30 000 szakértő által összeállított lejátszási listát hallgassanak. Az Apple Music ezen felül is számos exkluzív tartalmat kínál, köztük az Apple Music Live koncertsorozatot, amely élő videostreamet, koncert utáni videolejátszást, élőben rögzített albumokat és koncertek előtti exkluzív előadói interjúkat tartalmaz. Az LG okostévék felhasználói az LG Content Store-ban, az alkalmazások között, vagy a kezdőképernyőn található Music Quick Card[3] segítségével is kényelmesen megnyithatják az Apple Music alkalmazást.
A zenehallgatás egészen új élmény a Dolby Atmos térhatású hangzásvilágával, teltségével és tiszta részleteivel. Az Apple Music automatikusan lejátssza a Dolby Atmos minőségű zeneszámokat az ezzel kompatibilis LG okostévéken, Dolby Atmos-képes LG hangprojektorokkal párosítva pedig a hallgatóknak még magasabb szintű zenei élményben lehet részük. Az új hangerőnormalizáló algoritmusnak köszönhetően pedig még a hangerőn sem kell változtatni, amikor Dolby Atmos zeneszámokra vált át a felhasználó.
Még a nem Dolby Atmos-képes LG okostévék tulajdonosai is élvezhetik a technológia által kínált hangzásélményt, ha tévéjüket egy Dolby Atmos-kompatibilis LG hangprojektorhoz csatlakoztatják.[4] Az LG okostévék képesek Bluetooth-on keresztül közvetlenül csatlakozni Apple AirPodshoz vagy más Apple-eszközhöz, így a Dolby Atmos hangzás az összekapcsolt készülékeken is élvezhető.
Azt, hogy melyik dalok és albumok hallgathatók meg Dolby Atmos minőségben, az Apple Music alkalmazásban egy logó jelzi az adott tartalom részleteinél. A zene szerelmesei az Apple Music kurátorai által összeállított számos lejátszási lista segítségével könnyedén felfedezhetik a legjobb Dolby Atmos minőségben elérhető tartalmakat.
„Az LG okostévéken az Apple Musicon keresztül bevezetett a Dolby Atmos technológia, újradefiniálja a nagyképernyős zenehallgatást” – mondta Chris Jo, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának platformokért felelős szenior alelnöke. „Az LG elkötelezett az iránt, hogy a tartalomstreaming élményét a zenerajongók számára is javítsa, és eszközein keresztül könnyű hozzáférést, és nagyszerű zenei élményt kínáljon mindenki számára.”

[1] Az Apple Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzása (Spatial Audio with Dolby Atmos) a 2018 és 2024 között kiadott LG OLED TV modelleken, illetve a Q90T és annál magasabb kategóriájú QNED TV  modelleken érhető el.
[2] A promóció 137 piacon április 30-án, az Egyesült Királyságban pedig szeptember 1-jén indul. A promóció minden piacon 2025. április 29-ig tart.
[3] A Music Quick Card elérhető a 2022-es 4K és 8K OLED és QNED, illetve a 2023-as és a 2024-es UHD, illetve nagyobb felbontású LG TV modelleken.
[4] A funkció akkor érhető el, ha a felhasználók Dolby Atmos-támogatott LG hangprojektort csatlakoztatnak tévéjükhöz. Ilyen például a 2024-es modellek közül az S95TR, az S90TY, az S90TR, az S77TY, az S75TR, az S70TR, az S70TY, az SG10TY és az SC9S, a 2023-as modellek közül az S95TR, az S90TY, az S90TR, az S90TR, az S77TY, az S75TR, az S70TR, az S70TY, az SG10TY, az SC9S, az SE6S és az S77S jelzésű készülékek, valamint a 2022-es modellek közül az S95QR, az S90QY, az S80QR, az S80QY és az S75Q készülékek.

Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Zene, telefonálás, filmezés? Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra...

100-nál több játék-specifikus hangprofillal érkezik az Arctis Nova 5

A SteelSeries bemutatja a 100-nál több játék-specifikus hangprofillal érkező Arctis Nova 5-öt...

Kép és hangmániások figyelem

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba Ha azt...

Sony ULT POWER SOUND – Masszív basszus

A Sony bemutatja az ULT POWER SOUND termékcsaládot, egy új vezeték nélküli...