szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Mutatunk néhány menő faldekorációs ötletet
Tippek

Mutatunk néhány menő faldekorációs ötletet

63
faldekorációs ötletek

A lakberendezésen belül a falidekoráció egy folyamatosan visszatérő témakör, nem véletlenül. A falak nemcsak a stabilitásért és a privát szféráért felelnek, hanem az önkifejezésre is lehetőséget biztosítanak. Lényegében olyanok, mint egy érintetlen festővászon, amely csak arra vár, hogy valamilyen dísz vagy dekoráció kerüljön fel rá.

Ehhez mutatunk a mai cikkünkben néhány olyan, jelenleg is népszerűnek számító belső építészeti trendet, amelyet te magad is könnyedén megvalósíthatsz.

Fotófal készítése

Nem véletlenül kezdtük a felsorolásunkat a fotófallal: ez az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha egyszerűen, de mégis kifejezően szeretnéd megoldani a falak dekorálását. A megvalósításához első lépésként válogass össze több fotót, ez lehet akár személyes vagy az interneten talált is! Majd nyomtasd ki őket, és helyezd bele egy képkeretbe! Vagy egy másik opció lehet, hogy vászonképet készíttetsz belőlük a Vászonkép Szalon csapatával, amelynek az árai igazán versenyképesek a piacon.

Előtte érdemes azért tájékozódni a falfelület teherbírásáról, mivel ez nagymértékben befolyásolja majd, hogy hány kép alkothatja a fotófalat.

Végül ragadj meg egy kalapácsot, szögeket és egy vízszintmérőt, és láss neki a képek elhelyezésének, amelynek leginkább csak a rendelkezésre álló szabad tér szabhat határt!

Tükrök elhelyezése

A tükör nem csupán egy remek dekorációs elem, hanem akár a tér nagyobbítására is használható, így egy-egy különleges formájú vagy díszes változata igazi éke lehet bármilyen stílusú otthonnak.

Sőt, a kisebb, szabályosabb alakú tükrökből akár még egy tükörfalat is készíthetsz, amelynek a segítségével igazi luxushatás érhető el a lakásban. A fotófal készítéséhez hasonlóan ebben az esetben sem lesz szükség semmilyen különlegesebb eszközre, csak olyan dolgokra, amelyek valószínűleg már megtalálhatók a háztartásban.

A kézimunkák, drapériák használata

A koronavírus-járványnak köszönhetően az olyan “csináld magad” projektek, mint a makramé és a drapériakészítés újra aranykorukat élik, és érdemes neked is egy próbát tenni velük. Egyrészt azért, mert csodás, naturális hangulatot keltenek, másrészről pedig az egyszerű mintázataiknak köszönhetően bármilyen stílusú otthonba remekül beilleszthetőek.

Az elkészítésük az alapanyagok terén egyáltalán nem igényel speciális dolgokat, mindössze egy hosszú tekercs fonalra és egy tartóbotra vagy rúdra van szükség. Viszont eléggé időigényes elfoglaltságról van szó, amelyhez elengedhetetlen némi gyakorlottság és egy jó adag türelem is.

De véleményünk szerint mindez abszolút megéri, mivel a későbbiekben meg tudod majd csodálni a falon a remekművedet.

Reméljük, hogy sikerült némi inspirációt nyújtanunk, és a fentebb leírt ötletek közül megvalósítod majd valamelyiket az otthonodban.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A weboldalunk fejlesztése egyedül üzleti szemlélettel lehetséges

Ahány vállalkozás, annyi weboldal, mondhatni már szinte mindenki rendelkezik valamilyen oldallal, amely...

Milyen színű legyen a fal a hálószobádban? Válassz a csillagjegyed alapján!

A nyár nemcsak a nyaralásról szól, sokan töltik a szabadságukat otthonuk felújításával,...

Higiénia és kényelem minden mosdóban

A toalettpapír adagoló elengedhetetlen eszköz minden mosdóban. Legyen az irodai, vendéglátóipari vagy...

Te mennyire tartod fontosnak az énidőt?

Elég divatos és felkapott fogalom lett az énidő, és a szakemberek előszeretettel...