hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Könnyű Ezt én választottam: Révész Sándor emlékirata a zenéről, a rock and rollról és az életről
Könnyű

Ezt én választottam: Révész Sándor emlékirata a zenéről, a rock and rollról és az életről

31
révész könyv

Ezt én választottam” Révész Sándor zenész, a Piramis együttes legendás énekesének önéletrajza. A könyv 2024-ben jelent meg, és a szerző benne mesél fiatalkoráról, a zene iránti szenvedélyéről, a Piramis együttesben eltöltött éveiről, a sikerekről és a kudarcokról, a magánéletéről és a rock and rollt uraló sajátos életről.

A könyv nem csupán egy hagyományos önéletrajz, hanem a magyar rockzene történetének lenyűgöző krónikája is. Révész Sándor őszintén és nyíltan mesél a korabeli zenei életről, a Piramis együttes kulisszatitkairól, a zenekarral kapcsolatos botrányokról és intrikákról, a cenzúráról és a diktatúra elnyomó légköréről. Ugyanakkor felidézi a zene erejét, a koncertek varázsát és a rock and rollt összetartó közösség erejét is.

Az „Ezt én választottam” nemcsak a Piramis rajongóinak kötelező olvasmány, de mindazoknak is, akiket érdekel a magyar rockzene története, a rock and roll életérzése és egy kiemelkedő zenész gondolkodásmódja. Révész Sándor őszinte vallomása magával ragadó olvasmány, tele humorral, anekdotákkal és tanulságos történetekkel.

Révész Sándor mesél. A kölyökkorától kezdve mai, lecsendesedett életéig elmesél mindent, amit fontosnak gondol, és ez a hosszú, sikerekben gazdag történet teli van lélekkel, érzelmekkel – amilyen a zenéje, az éneke és minden előadóművészi megszólalása.
Mesél a nagyszüleiről és szüleiről, korán elvesztett édesanyjának tragédiájáról… A hatvanas évek légköréről, a beatkorszakról, amely beszippantotta, Radics Béláról, aki a bálványa volt… és az első zenekarairól.Mesél a Generálról és a Piramisról – arról is, ami fájdalmas volt benne: hogy milyen volt a szakítás a zenésztársakkal, Som Lajossal.
Mesél a hermetikus filozófiáról és Szepes Máriáról, akitől oly sokat tanult. Mesél dalokról, nagy koncertekről, nőkről, akiket szeretett, barátokról, akiket testvéreinek érzett, a tanyájáról, ahol nagyokat sétált a természetben, és az állatokról, melyeket gondozott.
Az immár hetvenéves „Kölyök” történetei ezek. Jó hallgatni őt.

„Az élet által nekem felkínált új ütem nagy ajándék. Reggelenként, mikor megborotválkozom, belemosolygok a tükörbe, pedig a tükörkép alapján semmi okom nem lenne erre, hiszen őszül a hajam, változott a küllemem, de összhangban vagyok önmagammal, minden napom jól indul. Szepes Mária nénitől azt tanultam: „Örülj, minden okod megvan az örömre.”

Kiknek ajánlott a könyv?

  • Révész Sándor és a Piramis együttes rajongóinak
  • A magyar rockzene szerelmeseinek
  • Akik érdeklődnek a rock and roll története iránt
  • Akik szeretnének betekintést nyerni a magyar diktatúra idején élt zenészek életébe
  • Azoknak, akik egy inspiráló és elgondolkodtató olvasmányt keresnek

A szerzőről:

Révész Sándor (1951-) Kossuth-díjas magyar zenész, énekes, dalszerző, a Piramis együttes legendás frontembere. Pályafutása során a magyar rockzene egyik legmeghatározóbb alakjává vált. Számos slágert írt és énekelt, és a hangja elválaszthatatlanul összefonódott a Piramis együttes hangzásával. Révész Sándor nemcsak tehetségéről, de karizmatikus színpadi megjelenéséről és lázadó szelleméről is ismert volt.

Ha szereted a rockzenét, ha érdekel a magyar kultúra és történelem, ha szeretnél megismerni egy legendás zenész életét és pályafutását, akkor az „Ezt én választottam” tökéletes választás. Révész Sándor őszinte vallomása magával ragadó olvasmány, mely örömmel és inspirációval tölti el az olvasót.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Charlie 77 sztori: Egy legenda meséi

A magyar rockzene ikonikus alakja, Horváth Károly, művésznevén Charlie, 2024-ben megjelentette önéletrajzi...

Curtis Jackson „50 Cent”: Nyomd okosban, nyomd okosan

Egy keménykörmű túlélő története a gettóból a csúcsig Curtis Jackson, azaz 50...

Lola diktálja a sztárok divat-trendjeit

Mi a közös Lolában, Vasvári Vivienben és Hunyadi Donatellában? A sztárok nem...

Curtis x Király Viktor – Mehet a tánc

Amikor egy sztár rapper és a legjobb férfihangok egyike egyesül: Curtis és...