hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Klasszikus Szinetár Miklós: Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.
Klasszikus

Szinetár Miklós: Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.

40
szinetár 2. könyv

Betekintés a legendás művész életébe

Szinetár Miklós, a magyar zene- és színművészet egyik kiemelkedő alakja, „Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.” című önéletrajzi regényében őszintén és nyíltan mesél életéről, pályafutásáról és a színészmesterség rejtelmeiről. A könyv nem csupán egy hagyományos önéletrajz, hanem a művész gondolatainak, érzéseinek és emlékeinek kaleidoszkópszerű tárháza, mely betekintést enged a magyar színház- és filmtörténelem kulisszatitkaiba.

Szinetár Miklós nemcsak a színpadon, de a filmvásznon is maradandót alkotott. Játékától megragadt a néző, legyen szó vígjátékról, drámáról vagy történelmi eposzról. A könyvben a legendás művész felidézi legemlékezetesebb szerepeit, mesél a színészmesterség örömeiről és nehézségeiről, a színpad varázsáról és a színészi hivatás felelősségéről.

A „Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.” nem csupán a rajongók számára kötelező olvasmány, de mindazoknak is, akiket érdekel a magyar színjátszás története, a színészmesterség rejtelmei és egy kiemelkedő művész gondolkodásmódja. Szinetár Miklós őszinte vallomása magával ragadó olvasmány, tele humorral, bölcsességgel és életre szóló tanításokkal.

Kiknek ajánlott a könyv?

  • Szinetár Miklós rajongóinak
  • A magyar színjátszás és filmtörténelem szerelmeseinek
  • Akik érdeklődnek az opera iránt
  • Akik szeretnének betekintést nyerni egy legendás művész életébe
  • Azoknak, akik egy inspiráló és elgondolkodtató olvasmányt keresnek

A szerzőről:

Szinetár Miklós Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas opera-, televíziós- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. A Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatója, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettese, a Halhatatlanok Társulata kuratóriumának elnöke. Pályafutása során a magyar színjátszás és filmtörténelem kiemelkedő alakjává vált. Számos emlékezetes szerepet játszott a színpadon és a filmvásznon, és rendezőként is maradandót alkotott. Szinetár Miklós nemcsak a tehetségéről, de humoráról és bölcsességéről is ismert volt.

Ha szereted a színházat, a filmet és a művészetet, ha érdekel a magyar kultúra és történelem, akkor a „Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.” tökéletes választás. Szinetár Miklós őszinte vallomása magával ragadó olvasmány, mely örömmel és inspirációval tölti el az olvasót.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Haja Zsolt a 2024/2025-öv évad kamaraénekese

A kiváló baritont március 15-én a Borisz Godunov-előadás tapsrendje alatt érte a...

Szeptemberben visszatér A nyomorultak a Madách Színházba

Visszatér a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Les Misérables –...

Extra Aida-előadás legendákkal az Operaház júniusi sorozatában

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Állami Operaház 2024. június 25-én,...

Almodóvar filmhét az Art+ Cinemában

A Pannónia artmozija a tavaszt Pedro Almodóvar válogatott rendezéseivel búcsúztatja, mely során...