kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Koncert Karibi hangulat a Margitszigeten
Koncert

Karibi hangulat a Margitszigeten

14
lura koncert
Kép Forrása: MTI OTS

Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük meg egy felfoghatatlanul gazdag zenei örökséggel, majd tálaljuk Budapest szívében, a legszebb szabadtéri színház színpadán! A Margitszigeti Színház nyári műsorának igazi különlegessége lesz LURA koncertje július 24-én, melynek alkalmából hamisítatlan karibi fesztiválhangulat kerekedik majd a Margitszigeten. A nagyszínpadi koncertet megelőzően, valamint azt követően a Barrio Latino zenekar közreműködésével, táncos bulival és színes koktélokkal várja a közönséget a színház. E ritmusok lüktetését hallva aligha tud majd bárki ülve maradni!

LURA először Budapesten

A népszerű playlistek elmaradhatatlan dalai közé tartoznak manapság is a zöld-foki előadók slágerei. Ismerősen csenghet Mayra Andrade, Sara Tavares, Tcheka, Hernani, Mario Lucio, Nancy Vieria, Elida Almeida, Teofilo Chantre és Evora neve is. A műfaj világszerte legkiemelkedőbb énekesnője pedig egyértelműen LURA, aki még sosem járt Budapesten, ám a Margitszigeti Színház meghívására hazánkba utazik, hogy egy felejthetetlen bulival fűszerezze a nyarat. A fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő a Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamait hozza el majd el. Az autentikus zene Lura hangján megszólalva világszerte magával ragadja a közönséget. Szuggesztív énekhangjával, magával ragadó történetmesélésével a Zöld-foki-szigetek zenei hagyományainak mélyére kalauzol.

Friss hangok, régi gyökerek

Az énekesnő, nemrég egy új albummal lepte meg rajongóit, melyben új hangzásokkal kísérletezik, ugyanakkor hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez. Az énekesnő a Zöld-foki Köztársaság zenei hagyományait ötvözi modern elemekkel, létrehozva ezzel egy olyan művet, ami nemzetközi színtéren is elismerést arat.

Honnan ez a sok csoda?

Az alig félmilliós lakosú ország ontja magából a zenét, mindenütt folyik, lebeg és lüktet, áramlik akár a morna, az ország legismertebb exportcikke, amit Césaria Évorának köszönhetően az egész világ megismert és szívébe zárt. A morna legnépszerűbb autentikus képviselője jelenleg LURA, aki megmutatja, hogy ezt a csodát nemcsak gondozni érdemes, hanem megmutatni is. Ez a zene mára a lakosság identitásának és egyben az ország gazdasági fejlődésének egyik meghatározó és megkerülhetetlen pillérévé vált. Csak hallgatni kell, lehunyni a szemünket és képzeletben elrepít egy olyan helyre, ahol boldogok lehetünk!

Karibi buli a koncert előtt és után

A LURA koncert előtt és után a Barrio Latino zenekar alapozza meg a remek hangulatot, a színház udvarán, a kerengőben. Az együttes „Con Clave Y Tambó” című dala rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint 50 országban táncol már rá a salsa közösség. Az egyik leghíresebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is az ő zenéjüket használta fel reklámfilmjében. Ők az első magyarországi timba zenekar, énekesük a Hondurasból származó Mario Ochoa. A csapat zenéjét felfedezte a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg.

Karibi fesztiválra készül Budapest

Előzenekar, after party és egy nagyszínpadi show is várja a közönséget július 24-én a Margitszigeti Színházban. Lura hangja és színpadi előadásmódja világszerte magával ragadja a publikumot. Lelkét két kultúra hatja át, amelyek jelen vannak életében, dallamaiban és művészi pályáján: a portugál és a zöld-foki szigeteki.

www.margitszigetiszinhaz.hu


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Lara Fabian lenyűgöző hangja az MVM Dome-ban

Készülj fel egy felejthetetlen zenei estére, hiszen Lara Fabian, a világhírű belga-kanadai...

Mága Zoltán jubileumi koncert

Készülj fel egy felejthetetlen zenei estére, hiszen Mága Zoltán 50 éves jubileumát...

Vígmajális 2024

Május 1-én 15 órakor meghirdetjük a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeink...

Újabb világsztár a Campuson

A koszovói származású popsztár, Rita Ora is fellép Debrecenben, a Campus Fesztiválon...