péntek , 26 április 2024
Kezdőlap Könnyű 10 éves a Mamma Mia musical a Madách Színházban!
Könnyű

10 éves a Mamma Mia musical a Madách Színházban!

50
mamma mia madách színház
Kép forrása: Madách Színház

10. születésnapját ünnepli 2024. június 3-án este a Mamma Mia! musical Madách színházi előadása! A jubileumi estén reményeink szerint velünk lesznek mindazok, akik az elmúlt 10 évben részesei voltak a sikernek. Az ünnepi alkalmat a közönségünk számára is emlékezetessé szeretnénk tenni.

10 évvel ezelőtt, 2014 nyarán mutatta be a Madách Színház a Mamma Mia! című musicalt, amely azóta több mint 500-szor került már színre. Az előadást a Madách Színházon kívül az ország több nagyvárosának sportcsarnokában is láthatta a közönség. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Játékok történetében egyedülállóan, 5 évadban, összesen 21 teltházas előadáson aratott sikert a produkciónk.

A Madách Színház és Szirtes Tamás rendező a világon először kapott lehetőséget a jogtulajdonostól, hogy non-replica változatban vigye színre a világhírű ABBA-musicalt. A bemutató 2014 nyarán Szegeden, majd szeptemberében a Madách Színházban volt.

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk c. musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A „The Winner takes it all” című dalról jutott eszébe Judy Craymernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont, hogy írja meg a darabot. A Mamma Mia! ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben, és azóta is folyamatosan műsoron van a londoni West Enden.

A 10 éves jubileumi előadásra a Madách Színház jegypénztárában és online a madach.jegy.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

A jubileumi elődás mellett májusban és júniusban számos alkalommal lesz műsoron az előadás.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ezt én választottam: Révész Sándor emlékirata a zenéről, a rock and rollról és az életről

„Ezt én választottam” Révész Sándor zenész, a Piramis együttes legendás énekesének önéletrajza....

Dua Lipa – Illusion

2024. május 3-án már teljes egészében hallhatjuk a popcsillag Dua Lipa várva...

Kállay Saunders feat. Ashref – Breathing

Nemzetközi major lemezkiadó, a Warner Music Group nyerte meg Kállay Saunderst, az...

Kenya Grace – Only In My Mind

Kenya Grace neve már mindenkinek „ismerős” – a viral listák újdonsült hercegnője...