szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Koncert Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
Koncert

Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja

43
Omara Portuondo koncert budapest 2024 Buena Vista Social Club
Fotók: Green Stage Production

Utoljára lép magyar színpadra Omara Portuondo, a 94 éves kubai zenei legenda

A zenetörténelem egyik ikonikus alakja, Omara Portuondo, a kubai zenei élet meghatározó személyisége, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. A 94 éves énekesnő, aki Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj jelöléssel.

Omara 1930-ban született Havannában, Kubában, az elmúlt évtizedekben nem csupán a kubai zene, de a világzene ikonjává vált. A „filin” műfaj meghatározó alakjaként Portuondo klasszikus amerikai torch songokat és kubai befolyású dzsesszt ötvöző stílusa révén hódította meg a közönséget.1997-ben, 67 évesen debütált az Egyesült Államokban, a Carnegie Hallban, mint a díjnyertes Buena Vista Social Club egyetlen női tagja. Azóta világkörüli turnéin keresztül bemutatkozott a világnak, és az új generációk rajongását is elnyerte.

A kubai énekesnő pályafutásának sokszínűségét szülei, és nővére, Haydee inspirálta. A nehéz politikai fordulatok és kihívások ellenére Omara Portuondo kitartott hivatása mellett és szólókarrierjével tovább mélyítette a zenei hagyományokat.

Omara Portuondo 2024 budapest

Az amerikai gitáros és producer, Ry Cooder által összehozott Buena Vista Social Club projekt újabb lendületet adott a karrierjének. A sikeres filmjük és az albumuk nemzetközi elismertséget hozott számára, és a későbbi években számos díjat és elismerést zsebelt be.

Legutóbbi albuma, a „Vida”, Latin Grammy-díjat nyert, és jelölést kapott az amerikai Grammy-díjra is. A 2024-es turné során Omara Portuondo a világ számos pontját készül meghódítani, köztük Spanyolországot, az Egyesült Államokat és nem utolsó sorban Magyarországot, bizonyítva, hogy a zene egyetemes és nem ismer határokat. A művésznő jelenleg új albumán dolgozik, melyet idén tavasszal terveznek kiadni.

Omara Portuondo, mint latin zenei ikon, több generáció számára jelenti a kubai zene és életérzés megtestesítőjét.

A budapesti koncert egyedülálló lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék és élőben élvezzék a legendás énekesnő búcsúelőadását. Életpályájának legnagyobb dalait hallhatjuk, melyek megidézik a kubai zene gazdagságát és sokszínűségét emellett átélhetjük a latin hangulatot, ahol a zene és a kubai kultúra varázslatos világa találkozik, hisz a szenvedély és a mély érzelmek mindig központi szerepet játszottak a művészetében.

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:
„A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes”.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Lara Fabian lenyűgöző hangja az MVM Dome-ban

Készülj fel egy felejthetetlen zenei estére, hiszen Lara Fabian, a világhírű belga-kanadai...

Mága Zoltán jubileumi koncert

Készülj fel egy felejthetetlen zenei estére, hiszen Mága Zoltán 50 éves jubileumát...

Vígmajális 2024

Május 1-én 15 órakor meghirdetjük a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeink...

Karibi hangulat a Margitszigeten

Vegyünk egy távoli szigetvilágot, hozzá egy vibráló hangú énekesnőt, sok napfényt, fűszerezzük...