vasárnap , 28 április 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan válasszunk macskabútort?
Tippek

Hogyan válasszunk macskabútort?

26
macskabútor

Előbb-utóbb minden cicagazdi rájön, hogy a macskabútor beszerzése létfontosságú, ellenkező esetben a saját kanapé, fotel vagy akár a függöny láthatja kárát. Mivel a karomkoptatás és a mászás úgymond ösztönös viselkedés, nem létezik jobb megoldás, mint a speciális, macskáknak készült kaparófák beszerzése.

Mire figyeljünk a választás során?

Amint szemügyre vesszük a Grandopet.hu macskabútor kínálatát, láthatjuk, hogy többféle, kaparófelülettel rendelkező termék is beszerezhető, a klasszikus darabok mellett multifunkciós bútorok is elérhetők.

Mielőtt azonban rátérünk az egyes típusokra, fontos megemlítenünk, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet:

Mennyi hely áll rendelkezésünkre? Ez talán a legalapvetőbb, hiszen hiába szeretnénk többszintes, viszonylag nagyobb területet elfoglaló macskabútort, ha csupán egy kisebb részt tudunk berendezni kedvencünknek. Persze ettől még éppúgy akad lehetőségünk akár komplexebb terméket is elhelyezni, ugyanis több olyan kialakítású elérhető, amelyek helytakarékosak. Ide sorolnánk például a kaparószőnyegeket, a különálló oszlopos, kisebb kaparófákat, valamint a falra rögzíthető bútorokat. Ez utóbbiak által akár többszintes emelvényeket is elhelyezhetünk, ha van némi szabad falfelületünk, például a folyosón.

Amennyiben nagyobb térrel rendelkezünk, nyugodt szívvel választhatók a terjedelmesebb macskabútorok is. Olyanok, amelyek bújókákkal, párnázott részekkel is ellátottak.

Milyen a cica jelleme?

Bár a legtöbb macska örömmel birtokba veszi a neki szánt bútordarabokat, kaparófákat, kedveskedhetünk neki, ha számításba vesszük a főbb jellemvonásait, a korát és az életmódját. Erre leginkább amiatt van szükség, mert egy kölyökmacskának a napja középpontjában a játék és a bolondozás áll, míg egy idősebb cica már kevésbé aktív, imád lustálkodni, heverészni.

Bizonyos termékek tulajdonképpen bármilyen korú, aktivitású és jellemű cicának ideálisak, ilyenek jellemzően a multifunkciós, komplex, több szinttel rendelkezők, amelyeknél megtalálható bebújós kuckó, párnázott pihenőhely, kaparófelület, és akár lelógó labda is.

Melyik cica ne imádná a polcokat, mászókákat, ezek az “erődítmények” pont ilyenek, tökéletes helyszínéül szolgálnak a pihenésnek, a bolondozásnak és karomkoptatásnak.

Miért fontos az optimális élettér kialakítása?

A cirmosok lételeme a rosszalkodás, ha tehát nem biztosítunk számukra olyan kellékeket, kiegészítőket, amelyeken kiélhetik a vadászösztönüket, és kedvükre játszhatnak, maguk fognak kinevezni olyan bútorokat erre a célra, aminek mi egészen biztosan nem örülünk. Szerencsére rengetegféle macskabútor és kiegészítő beszerezhető, ezáltal megóvhatjuk otthonunkat, és kedvencünk sem fog unatkozni.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe és a rockzene: Zenés kaland kicsiknek és nagyoknak

Magali Le Huche „Pepe és a rockzene” című zenélő könyve egy izgalmas...

Ország- és vármegyebérlet vásárlási kisokos

Napjaink népszerű konstrukciói azok a bérletek, amelyekkel akár az egész országban vagy...

Górcső alatt a primer

Bár a primer manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak, a nők többsége...

Szeretnél coach lenni? Fogadd meg tippjeinket!

Manapság sokan küszködnek lelki problémákkal, és keresik azokat a szakembereket, akik tudnak...