szombat , 13 július 2024
Kezdőlap Koncert Rendhagyó ráadás Al Di Meolától – A világhírű gitárvirtuóz duplázik a Müpában
Koncert

Rendhagyó ráadás Al Di Meolától – A világhírű gitárvirtuóz duplázik a Müpában

134
müpa al di meola

Al Di Meola március 14-ei koncertjére viharos gyorsasággal keltek el a jegyek, ezért – hogy senki ne maradjon le a játékáról – felkértük a gitárfenomént, hogy örvendeztesse meg még egy esttel a magyarországi közönséget. A hazánkhoz számos szállal kötődő művész örömmel vállalta a második fellépést is, így március 16-án ismét színpadra áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A gitárvirtuóz ezúttal akusztikus triójával tér vissza hozzánk, így a 16-ai este nem az első koncertprogram ismétlése: intimebb hangzásra számíthatnak az érdeklődők. Al Di Meola egyik muzsikustársa ezúttal az olasz Peo Alfonsi, akit – bár klasszikus gitár szakon végzett a Cagliari Konzervatóriumban – mégis igen hamar rabul ejtett a jazz, a másik pedig a madridi születésű, rendkívül sokoldalú Sergio Martínez, aki mások mellett Paco De Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Az első koncerten fellépő, ragyogóan tehetséges Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály pedig ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása megcsillogtatására.

Al Di Meola Trio: Another Night in Budapest

A varázslat nem érhet véget: az óriási érdeklődésre való tekintettel Al Di Meola a március 14-i, telt házas estje után két nappal újabb koncerttel örvendezteti meg rajongóit. A szombati előadás felállásával intimebb hangzást élvezhetünk. A Magyarországhoz sok szállal kötődő gitárfenomén akusztikus triójával tér vissza a Müpába március 16-án, így ölelve át jelképesen nemzeti ünnepünket és a Müpa születésnapját. A trió mellett Gotthard Mike ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása és elbűvölő líraisága megcsillogtatására.

Al Di Meolát rengeteg díjjal halmozták el pályafutása során. Négy arany- és két platinalemezt mondhat magáénak, több Grammy-jelölést és -díjat, sőt a számára fontos elismerések közt tartja számon, hogy megkapta a magyar Inter-Lyra díjat is. A legnagyobb öröm számára mégis az, ha érezheti a közönség szeretetét, ezért boldogan vállalta, hogy a március 14-i estet követően egy újabb koncerttel örvendezteti meg a hallgatóságát. Ez alkalommal azzal az akusztikus trióval áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára, amellyel különösen összeszokott, egymást fél hangokból is megértő hármast alkotnak. Az olasz Peo Alfonsi klasszikus gitárosként végzett a Cagliari Konzervatóriumban, a jazz iránti vonzalma azonban hamar új világokat tárt fel előtte. 2005-ben csatlakozott Al Di Meola World Sinfoniájához, és máig rendszeresen lépnek fel együtt. A háromszög harmadik csúcsa a madridi születésű Sergio Martínez, aki Paco De Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól tanult. Az afrolatin hagyományok mellett a hindu ütőhangszeres játékba is beavatást nyert, mestere a flamenco tradíciónak, és a jazzben is jártas. Sokoldalúsága okán rendkívül foglalkoztatott művész.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa

Jegyvásárlás

Forrás: MÜPA


Hangolódj rá! További friss híreket talál a 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Bródy János: Dalról Dalra koncert az Erkel Színházban

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, szövegíró, zeneszerző, Bródy János...

Hobo 80 koncert

80 évesen is a színpadon: Földes László Hobo fergeteges születésnapi koncerttel ünnepel...

Geszti Sixty koncert 2025. január 25-én

Egyszer volt, hol nem volt, és azóta is van. Geszti. Ennyi. Mennyi? Hatvan. Az energia...

Nick Cave & The Bad Seeds koncert Budapesten

Az ausztrál rockzene legendás alakja, Nick Cave és zenekara, a The Bad...