hétfő , 22 április 2024
Kezdőlap Tech Három új vezeték nélküli Sony mikrofon
Tech

Három új vezeték nélküli Sony mikrofon

58
sony ECM-S1

A Sony három vezeték nélküli mikrofont mutatott be kivételes hangminőséggel, könnyű és páratlan hordozhatósággal

Az ECM-W3 és az ECM-W3S a felvételkészítési forgatókönyvek széles skáláját teszi lehetővé, az ECM-S1 pedig tiszta hangfelvételt biztosít kiváló minőségű streaming mikrofonhanggal a kamerán belüli hangfelvételhez.

Mikrofonportfólióját bővítve a Sony bemutatja az ECM-W3 és az ECM-W3S vezeték nélküli mikrofonokat, valamint az ECM-S1 vezeték nélküli streaming mikrofont. Ezek az élvonalbeli mikrofonok a kiváló minőségű hangrögzítést könnyű kialakítással ötvözik. Az ECM-W3, az ECM-W3S és az ECM-S1 modellekkel a Sony a videós tartalomgyártók számára lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű hangfelvételeket készítsenek a különböző forgatások során.

Az ECM-W3 kétcsatornás vevővel és két mikrofonnal, az ECM-W3S pedig egycsatornás vevővel és egy mikrofonnal rendelkezik. Mind az ECM-W3, mind az ECM-W3S tökéletes a videós tartalomkészítők számára, akik a legkülönfélébb forgatási szituációkban dolgoznak, így például a vlogok és az interjúk során lehetővé teszik a kiváló minőségű hangok egyszerű rögzítését még akkor is, amikor a kamerától távoli anyagot vesznek fel.

sony ECM-W3
Sony ECM-W3

Az ECM-W3 vezeték nélküli mikrofon ideális megoldás interjúkhoz és négyszemközti beszélgetésekhez, az ECM-W3S mikrofon pedig kiválóan alkalmas a vloggerek és videótartalmak készítőinek, hogy tiszta és artikulált hangokat rögzítsenek és a természetes, organikus hangzásra összpontosítva. Ezek a mikrofonok kivételes hangfelvételt biztosítanak, miközben hatékonyan csökkentik a zajt. A Sony fényképezőgépekkel való Multi-Interface (MI) Shoe kompatibilitás mellett a kompatibilitást tovább fokozza az USB Type-C® csatlakozó és a 3,5 mm-es hangkimenet, amely lehetővé teszi az összekapcsolást számos USB csatlakozóval és 3,5 mm-es hangbemenettel ellátott eszközzel, például fényképezőgépekkel, okostelefonokkal és többek között PC-kkel való kapcsolatot. A mikrofonhoz egy kényelmes töltőtáska is tartozik, amely lehetővé teszi a problémamentes hordozhatóságot.

Az élő közvetítések és podcastok során a kiváló hangminőségre törekvő professzionális videósok és videótartalom-készítők számára az ECM-S1 mikrofon a tökéletes eszköz. A mikrofon kompakt és könnyű testtel rendelkezik, és három 14 mm-es, nagy átmérőjű kapszulával van felszerelve, amelyek az emberi hangok természetes és kiváló minőségű rögzítésére vannak hangolva. A kamerákhoz, számítógépekhez és okostelefonokhoz való zökkenőmentes csatlakoztatása nélkülözhetetlen eszköz a dinamikus és magával ragadó audio-videó élményt kereső tartalomkészítők számára. Mivel a hangot vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül a kamerába rögzítik, nem fordul elő „hang- és videokésés”, amely néha akkor jöhet létre, amikor a hangot és a videót külön-külön táplálják be egy elosztóeszközre élő közvetítés során, így nincs szükség késleltetés-kompenzációra.

A Sony ECM-W3, ECM-W3S és ECM-S1 mikrofonok a márka innováció és kiválóság iránti elkötelezettségét testesítik meg. Ezekkel az új kezdeményezésekkel a Sony tovább feszegeti az audiotechnológia határait, lehetővé téve az alkotók számára, hogy figyelemre méltó hangminőséget érjenek el a különböző tartalomkészítési módokon.

Az „ECM-W3” és az „ECM-W3S” vezeték nélküli mikrofonok fő jellemzői

Kiváló minőségű hangfelvétel csökkentett zajszint mellett

Az ECM-W3 egy vevőegységből és két mikrofonból, az ECM-W3S pedig egy vevőegységből és egy mikrofonból áll. A hangminőséget szem előtt tartó tervezéssel a Sony kiváló minőségű hangfelvételt ért el csökkentett zajszint mellett.

Zajcsökkentő szűrővel szerelték fel, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan csökkenti a durva zajokat, az alacsony szűrő pedig csökkenti a nemkívánatos alacsony frekvenciájú zajokat, például a szél, a légkondicionáló és a rezgések hangjait. Ezenkívül a mellékelt szélvédő csökkenti az erős szél vagy a lehelet által a mikrofonba érkező zajokat, lehetővé téve a tiszta hangfelvételt a természeti környezet zavaró hatásaival együtt. A szűrők és a szélvédő együttesen működve kevesebb zajeltávolító feldolgozást kívánnak az utómunka során.

A Multi-Interface (MI) Shoe-val felszerelt Sony kamerához csatlakoztatva az ECM-W3 és az ECM-W3S vevőegység kompatibilis a digitális audiointerfésszel, és a kamera közvetlenül rögzítheti a kimeneti hangjelet. Ez kiváló hangfelvételt tesz lehetővé minimális zajzavar mellett. Emellett rendelkezik egy biztonsági funkcióval, amely elnyomja a hangtorzulást nagy hangerőnél, valamint egy csillapító funkcióval, amely manuálisan csökkenti a hangot nagy hangerővel történő felvétel során. Mind az „ECM-W3”, mind az „ECM-W3S” alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít a Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3Plus kodek segítségével.

Fokozott kényelem a sokoldalú csatlakoztathatóság révén

Az MI Shoe támogatása nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az akkumulátor- és kábelmentes felvételkészítésnél. Az áramellátás közvetlenül a kameráról érkezik a vevőegységbe, így nem kell aggódni az akkumulátor lemerülése miatt. USB Type-C® csatlakozóval is rendelkezik, így lehetőség van digitális hang (48kHz/24bit) kimenetre a vevőegységről egy USB-vel csatlakoztatott okostelefonra vagy PC-re. Ezenkívül 3,5 mm-es mini jack (sztereó) hangkimeneti csatlakozóval is rendelkezik, így kompatibilitást biztosít olyan kamerákkal, PC-kkel, IC-felvevőkkel stb., amelyek nem rendelkeznek MI Shoe megoldással. Emellett a multiinterfészes lábhoz egy terminálvédő tartó/állvány is tartozik, amely mikrofonállványként használható, ha a vevőegységet nem kamerához, hanem más berendezéshez, vagy csavarfuratokkal ellátott adapterként okostelefon-csíptetőhöz rögzítik.

Ezen kívül a mikrofon egy 3,5 mm-es mini jack csatlakozóval (monaurális) rendelkezik, amely külső mikrofon bemeneti csatlakozóként használható. Egy olyan lavalier mikrofonnal, mint például az ECM-LV1, kombinálva használható, képes felvenni az alany hangját, miközben a mikrofon el van rejtve a szem elől. Az újratölthető mikrofon egy teljes feltöltéssel akár 6 órán keresztül folyamatosan használható.

Kompakt és könnyű, nagyfokú hordozhatóság a mellékelt töltőtáskával együtt

A kompakt és könnyű mikrofon méretei 25,0 mm x 52,5 mm x 20,5 mm, súlya pedig mindössze 17 g. A vevőegység mérete 32,0 mm x 29,0 mm x 50,0 mm, és súlya 25g. Mind a mikrofonok, mind a vevőkészülékek bárhol, bármikor könnyedén használhatók. A további tartósság érdekében az ECM-W3 és az ECM-W3S por- és nedvességálló, lehetővé téve a gondtalan kültéri használatot.

Emellett a könnyű és hordozható töltőtáska lehetővé teszi a töltést útközben is.

sony ECM-W3
Sony ECM-W3

Az „ECM-S1” vezeték nélküli/streaming mikrofon fő jellemzői

Kiváló minőségű hangfelvételi teljesítmény, és a hang és videó szinkronizálása kamerához csatlakoztatva

Az ECM-S1 három nagy átmérőjű (14 mm) kapszulával rendelkezik, amelyek három hangfelvételi módnak felelnek meg: egyirányú, minden irányú és sztereó, így a hangfelvétel kiváló minőségű, nagy érzékenységű és széles frekvenciajellemzőkkel rendelkező rögzítést biztosít. A mikrofon sajátosan alacsony zajszintje és széles dinamikatartománya lehetővé teszi a leghalkabb hangok tiszta rögzítését is.

Az emberi hangok természetes és tiszta rögzítésére hangolva a mikrofon a felvétel során valósághű és gazdag textúrájú hangot képes rögzíteni, ami egyedülálló a streaming mikrofonoknál. Zajcsökkentő szűrővel is rendelkezik, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan távolítja el a durva zajokat, valamint egy mélyvágó szűrővel, amely csökkenti a felesleges alacsony frekvenciájú zavaró hangokat, például a szél, a légkondicionáló berendezés és a rezgések hangjait, így csökkentve a környezet hatását. Az ECM-S1 teljes körű funkciókkal rendelkezik, amelyek csökkentik a zajt és támogatják a kiváló minőségű hangfelvételt.

Új hangszedő stílus kompakt, könnyű házzal és sokoldalú csatlakoztathatósággal

Az ECM-S1 mikrofon könnyű, mindössze 157 g súlyú és kompakt, 63,0 mm x 137,5 mm x 63,0 mm méretű, ultrakönnyű vevőegységgel, amely 25 g súlyú, 32 mm x 29 mm x 50 mm méretű. A Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3plus kodek alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít. A vezeték nélküli kapcsolat használata olyan felvételi stílust tesz lehetővé, amelyet nem befolyásolnak a környezeti feltételek. A hangfelvétel új szintje is elérhető, lehetővé téve a hangszerekkel kísért beszélgetések és éneklés magas hangminőségű rögzítését.

A csatlakoztathatóság érdekében a vevőkészülék összeköthető egy kompatibilis kamerához az MI Shoe-n keresztül. A mikrofon és a vevőegység USB Type-C® csatlakozókkal rendelkezik, amelyek támogatják a 48 kHz/24 bites digitális hangkimenetet. Ennek eredményeképpen a mikrofon többféle módon is képes kiváló minőségű hangfelvétel készítésére, például a mikrofon vezeték nélküli csatlakoztatásával a vevő USB-jén keresztül egy PC-hez vagy okostelefonhoz, vagy a mikrofon USB-n keresztül történő közvetlen csatlakoztatásával egy PC-hez vagy okostelefonhoz. A vevőegység 3,5 mm-es mini jack (sztereó) csatlakozóval is rendelkezik hangkimeneti csatlakozóként.

Kiemelkedő kezelhetőség, amely megfelel a különböző alkotók igényeinek

A mikrofon egy független tárcsával rendelkezik, amely a hangfelvétel szintjét állítja be. Az ECM-S1 hangbemeneti szintjének hangereje szintén intuitív módon állítható a felső tárcsával, miközben a hangbemeneti szint valós időben ellenőrizhető a jelzőlámpákkal. A beépített LINK lámpa jelzi a mikrofon és a vevőegység közötti kommunikációs állapotot, így elkerülhető a kimaradó felvétel.

Ha a mikrofon és egy PC vagy okostelefon közötti USB-kapcsolaton keresztül történik a felvétel, a mikrofon fejhallgató-kimenetére (a kereskedelemben kapható) fejhallgatót lehet csatlakoztatni, hogy a hangot a csatlakoztatott eszköz bevonása nélkül lehessen figyelni. A fejhallgató hangereje a mikrofon alján található tárcsa rövid megnyomásával is beállítható. A mikrofonon található fejhallgató hangerő/keverési arány állítótárcsával beállítható a mikrofonról és a számítógépről vagy okostelefonról az USB-kapcsolaton keresztül érkező hang bemeneti hangerő szintje közötti hangkeverési arány.

Az ECM-S1 és a vevőkészülék egy-egy beépített akkumulátorral rendelkezik a hosszabb használat érdekében. A vevőegység a közvetlen áramellátás támogatásával folyamatosan is használható, ha a fényképezőgép MI Shoe[xi] vagy USB Type-C® kábeléhez csatlakoztatjuk. A mikrofon akár 13 órán át használható folyamatosan, ha az akkumulátor teljesen feltöltve van USB Type-C® kábel használatával.

Ezenkívül a pop filter csökkenti azokat hangokat, amelyek akkor keletkeznek, amikor a beszélő szája közel van a mikrofonhoz, és a leheletük közvetlenül érintkezik a mikrofonnal. Ez lehetővé teszi az ének, a narráció és más hangfelvételek optimális körülmények közötti rögzítését. A mikrofonhoz egy állvány is tartozik[xii], amely a mikrofonhoz rögzíthető, és lehetővé teszi, hogy a mikrofon támasz nélkül álljon felvétel közben. A mikrofon szöge előre vagy hátrafelé is állítható. Alternatív megoldásként az állvány használaton kívül levehető, és a mikrofon alján található 1/4″-os menet lehetővé teszi, hogy a mikrofon állványra vagy a kereskedelemben kapható mikrofonkarra rögzíthető legyen.

További részletes termékinformáció:

ECM-W3 vezeték nélküli mikrofon:

https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek-mikrofonok/ecm-w3

ECM-W3S vezeték nélküli mikrofon:

https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek-mikrofonok/ecm-w3s

ECM-S1 vezeték nélküli/streaming mikrofon:

https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek-mikrofonok/ecm-s1

 


Hangolódj rá! További friss híreket talál a 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Sony BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsalád

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

A tökéletes e-papír notebook

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció...

A mesterséges intelligencia nem váltja ki a nyelvtanulás szükségességét

Az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatokért és oktatási lehetőségekért felelős nemzetközi szervezete, a...

Megfizethető és gyors WiFi 7 opciók KKV-knak

Az új NWA130BE páratlan sebességet és rendkívül alacsony késleltetési időt kínál, hogy a modern...