szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Két új zajszűrős vezeték nélküli Technics fülhallgatók
Tech

Két új zajszűrős vezeték nélküli Technics fülhallgatók

56
panasonic EAH-AZ60M2

Kapja el a ritmust a Technics vadonatúj és továbbfejlesztett valódi vezeték nélküli fülhallgatóival

Bárhol, bármilyen igénynek megfelelnek a Technics magával ragadó hangzást és egyszerű működést biztosító, új generációs fülhallgatói, amelyek bámulatosan ötvözik a stílust és a funkcionalitást.

A Technics bemutatta két új zajszűrős vezeték nélküli fülhallgatóját, az EAH-AZ80 zászlóshajó modellt és az EAH-AZ60M2 fülhallgatót, amelyeket kifejezetten olyan emberek számára terveztek, akik kiváló hangminőséget és kényelmet keresnek a pörgős mindennapjaikhoz.

A fülhallgatók életünk nélkülözhetetlen részévé váltak. A vezeték nélküli fülhallgatókat a különböző napszakokban különböző dolgokra használjuk – utazás közben a zajszűrest élvezzük, megbeszéléseken megbízható mikrofonként segítenek, az izzadásálló kialakítás és a hatékony hangzás pedig edzés közben hasznos. Amikor a Technics nekilátott a valódi vezeték nélküli fejhallgatók következő generációjának megtervezéséhez, nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy olyan fülhallgatót hozzon létre, amely minden életstílushoz passzol, egész nap kényelmesen viselhető, hogy ne kelljen váltogatni a különböző fejhallgatók között, esetleg feláldozni a hangminőséget, a kényelmet vagy a funkciókat.

Az új EAH-AZ80 és EAH-AZ60M2 modellek lehetővé teszik, hogy szabadon élvezze a kifogástalan hangminőséget és kifejezze egyéni stílusát. Az új fülhallgatók tervezésekor a Technics legendás audiomárkaként a kristálytiszta hangminőség megteremtéséhez minden szakértelmét felhasználta, és a hangzás minden összetevőjére – a hangszóróra, az akusztikai szerkezetre, a mechanikai szerkezetre és a digitális jelfeldolgozásra – figyelmet szentelt, hogy minden részlet megszólalhasson.

Az új modellek okos funkciói tiszta hanghívásokat biztosítanak. Ebben szerepet játszik a fejlett JustMyVoice™ technológia, a kategóriaelső zajszűrés, a hosszú akkumulátor-üzemidő, az akár három eszközt is csatlakoztató többpontos Bluetooth kapcsolat és vezeték nélküli töltés. A stílusos és ergonomikus külsejű fülhallgatók viselete egész nap kényelmes marad, hiszen a hét különböző fülharangnak köszönhetően az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 tökéletesen illeszkedik a fülbe.

Kristálytiszta Technics-hangzás

Kiváló hangzás, vezetékek nélkül.

A hi-fi hangmérnöki filozófiát és az 55 éves múltra visszatekintő műszaki szakértelmet felvonultató Technics valódi vezeték nélküli fülhallgató a legjobb választás azok számára, akik minden hangélményben a legkiválóbb minőséget várják el.

A zászlóshajó EAH-AZ80 egy új, 10 mm-es, szabad peremű alumínium membránnal rendelkezik, amely a Technics valódi vezeték nélküli fülhallgatóinak eddigi legjobb hangminőségét biztosítja, kiterjeszti a magas és alacsony frekvenciás hangképzést, miközben csökkenti a nem kívánt rezonanciát és torzítást.Az EAH-AZ80-ban és az EAH-AZ60M2-ben egyaránt megtalálható egyedi akusztikus ládában egy akusztikus vezérlőkamra található, amely a természetes hangzású ének- és más középtartományú hangokhoz optimalizálja a levegő áramlását: így erőteljes basszusok, és lágy magas hangok szólalnak meg, így a dinamikus hangtartományban kevesebb a torzítás. Az eredmény gazdag, magával ragadó és kiterjedt hangzás, lágy és részletes kiemelésekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy minden részletet halljon.

Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 emellett támogatja a nagy felbontású hangminőséget Bluetooth® és LDAC technológiával[i], amely széles dinamikus hangtartományt biztosít gyors hangreprodukcióval és nagy felbontással.

Kategóriaelső, körülölelő zajszűrés

Azokban a helyzetekben, amikor át akarja magát adni a zenének vagy egy megbeszélésre akar koncentrálni, az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 modellek a Technics szabadalmaztatott Dual Hybrid zajszűrő technológiával a kategória legjobb teljesítményét nyújtják.[ii] A digitális szoftveres szűrő és az előrecsatoló mikrofon együttese elnyomja a fülhallgatón kívülről érkező zajt, míg a visszacsatoló mikrofon egy analóg hardveres szűrővel párosítva gátolja a fülhallgató belsejéből érkező zajt. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a zajszűrés szintje akár otthon, akár útközben a környezethez igazodva állítható legyen, így a késleltetésmentes feldolgozásnak köszönhetően nem marad le semmiről.

A fül alakja és egyéb tényezők miatt a zajszűrés mértéke személyenként nagymértékben változhat, ezért érdemes kipróbálni a különböző méretű mellékelt fülharangokat, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést, majd a Technics Audio Connect alkalmazás segítségével finomhangolhatja a füléhez a hatást.

panasonic EAH-AZ60M2

Intuitív okosfunkciók

Többpontos kapcsolat, most akár egyszerre 3 készülékkel

Az eszközökhöz való csatlakozás kulcsfontosságú azok számára, akik útközben vesznek részt megbeszéléseken, kezelnek hívásokat és játszanak zenét több eszközön. Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 támogatja a többpontos kapcsolatot, egyidejűleg akár három Bluetooth® eszközzel, lehetővé téve a források közötti zökkenőmentes váltást.

JustMyVoiceTM technológia

Az EAH-AZ80-ban és az EAH-AZ60M2-ben megtalálható JustMyVoiceTM technológia a Technics egyedülálló jelfeldolgozását használja a felhasználó beszédhangjának elemzésére és a környező zajok elnyomására, hogy tisztán tudja továbbítani a beszédhangot. A beszédhang-érzékelő mikrofonok észlelik a felhasználó hangját, amit a két MEMS-mikrofon aktívan elkülönít, miközben a sugárformáló technológia csökkenti a környezeti zajt, hogy még zajos környezetben vagy otthoni munka közben is tisztán hallhatóan lehessen telefonálni. Az összesen nyolc mikrofon (mindkét fülön négy) jelentős szerepet játszik a kényelmesebb, természetesebb telefonbeszélgetés támogatásában.

A JustMyVoiceTM technológiát továbbfejlesztették az új vezeték nélküli modellekben, hogy bármilyen környezetben, például szeles időben vagy zajos kávézóban tartott online megbeszélésen is képes legyen fejlett környezeti zajcsökkentést biztosítani. A beszédhang-felismerés és az adaptív zajszűrő funkció – amely automatikusan alkalmazkodik a zajszinthez – lehetővé teszi, hogy hangja szeles vagy zajos környezetben is tisztán jusson el a másik félhez, anélkül, hogy eltompítaná a technológia.

Egyoldalas működés

Az EAH-AZ80 és EAH-AZ60M2 modellek szabadon működtethetők akkor is, ha csak a bal vagy csak a jobb oldali fülhallgatót használja. A Technics Audio Connect alkalmazáson belül szabadon beállíthatja az érintés és tartás, valamint az egyszeri, kétszeri és háromszori érintéses vezérléseket (például hangerő fel/le, előre/vissza ugrás, környezeti vagy zajszűrő üzemmód be/ki). Sőt, bizonyos műveleteket az egyik vagy a másik fülhallgatóhoz is hozzárendelhet. A fülhallgatók tetszés szerinti beállítása nagyban növeli a személyreszabhatóságot, különösen akkor, ha csak egyetlen fülhallgatót szeretne használni.

Környezeti hangmódok

Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 egyedi környezeti hangmóddal is rendelkezik, amely beállítható „Természetes környezet” vagy „Figyelem” üzemmódra. A „Természetes környezet” mód az összes környező zajt átengedi, lehetővé téve, hogy zenehallgatás vagy telefonálás közben a környezetére is tudjon figyelni. A „Figyelem” mód az emberi hang frekvenciatartományában lévő hangokat engedi csak át, így biztosítva, hogy hallja a közelben lévő emberi hangokat, például a reptéri bejelentéseket vagy otthon a családtagok hangját, miközben a fülhallgató csökkenti az egyéb, nem kívánatos külső zajokat. Ráadásul, a Technics Audio Connect alkalmazásban innovatív csúszkák segítségével pontosan beállíthatja, hogy a két üzemmódban mennyi külső hangot szeretne hallani.

Hosszú akkumulátor üzemidő

A hosszú akkumulátor üzemidő azt jelenti, hogy az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 modellek akkor is bírni fogják, ha túlórába csúszik át a munka vagy a játék. A fülhallgatók zajszűrés nélkül 7,5 óra zenelejátszást (25 órát töltőbölcsővel), aktív zajszűréses üzemmódban hét óra zenelejátszást (24 órát töltőbölcsővel) támogatnak, és négy órát lehet velük telefonálni (13,5 órát a töltőbölcsővel) bekapcsolt aktív zajszűréssel és JustMyVoiceTM funkcióval. A viselésérzékelővel ellátott készülék megállítja a lejátszást, ha a fülhallgatót kiveszik a fülből, és automatikusan folytatja, amikor visszahelyezik. Ez az érzékelő megakadályozza a véletlen lejátszást és a felesleges energiafogyasztást is.

Okosfunkciók: Qi töltés, testreszabás alkalmazáson keresztül, vízállóság (IPX4)

Újdonság, hogy az EAH-AZ80 és EAH-AZ60M2 támogatja a Qi vezeték nélküli töltést, így elég egyszerűen a vezeték nélküli töltőre helyezni a bölcsőt a töltés elkezdéséhez.

A Technics Audio Connect alkalmazás megkönnyíti az EAH-AZ80 és EAH-AZ60M2 vezeték nélküli fülhallgatók konfigurálását és vezérlését, a zajszűrés és a hangmód beállításainak testreszabását és a hangasszisztens[iii] használatát. Az alkalmazás újdonsága az akkumulátorellenőrző funkció, a szuper basszusszabályozó, valamint a beszédhang- és hanghatás közötti váltás lehetősége.

Az új Technics valódi vezeték nélküli fülhallgatót gyakorlatilag bárhová magával viheti. Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 modell is IPX4 szabványnak megfelelő vízállóságot biztosít, és nem károsodik, ha bármilyen irányból víz fröccsen rá. Mindkét modell tartalmazza a beépített Alexát is.

Egész napos kényelmes viselet

Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 fülhallgatókra bármikor számíthat egy mozgalmas nap során. A fülhallgatók kialakítását továbbfejlesztették az előző generációkhoz képest, hogy kényelmesen a helyükön maradjanak, bármilyen tevékenységet is végezzen. A prémium kategóriás EAH-AZ80 speciálisan kialakított házzal rendelkezik, amely a jobb stabilitás érdekében igazodik a fülkagylóhoz, de a hagyományos fülhallgató-kialakításokkal ellentétben nem nyomja a fület. Az EAH-AZ60M2 egész napos kényelmesen viselhető kialakítása nagyobb érintkezési felületet biztosít, hogy kényelmesebb és biztonságosabb érzést nyújtson. A Technics szilikon fülharangjai különböző keménységű anyagokat egyesítenek a tökéletes illeszkedés, a kiváló minőségű hangzás és a kimagasló hangszigetelés érdekében. Hét különböző méretű fülharang közül választhat, XXS-től XL-ig, hogy megtalálja a legjobb hangzást nyújtó illeszkedést.

A zászlóshajó, prémium kategóriás EAH-AZ80 mély fekete és ezüst színben kapható, stílusos, körkörösen szálcsiszolt érintésérzékelő felülettel a jobb felhasználói élmény érdekében. A töltőbölcső kiváló minőségű alumínium külsőt kapott, és hajszálvékonyan gravírozott Technics logóval rendelkezik. A kompakt és könnyű, könnyen hordozható, lekerekített forma kényelmesen elfér a kézben.

Az EAH-AZ60M2 fekete, ezüst és éjkék színben kapható. A nagyon kompakt és hordozható töltőbölcső kiváló minőségű, és gravírozott Technics logóval nyújt prémium felhasználói élményt.


Az EAH-AZ60M2ES modell ajánlott fogyasztói ára Magyarországon 89 999 forint, az EAH-AZ80E-S modellé pedig 117 999 forint.

[i]Bluetooth®-on keresztül történő csatlakozás esetén az LDAC legfeljebb 96 kHz/24 bitet támogat.

[ii]2023. március 31-i állapot, a Panasonic Corporation által végzett kutatás szerint, a JEITA-nak megfelelő irányelvek alapján mérve a valódi vezeték nélküli zajszűrő fejhallgatók piacán.

[iii]Kompatibilis az Android™ 6.0 vagy magasabb verziószámú operációs rendszerrel rendelkező, Google Play™ szolgáltatást támogató okostelefonokkal és táblagépekkel, illetve az iOS12 vagy magasabb verziószámú operációs rendszert futtató iPhone®, iPad® és iPod Touch® készülékekkel.

 



Hangolódj rá! További friss híreket talál a 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Sony BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsalád

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

A tökéletes e-papír notebook

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció...

A mesterséges intelligencia nem váltja ki a nyelvtanulás szükségességét

Az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatokért és oktatási lehetőségekért felelős nemzetközi szervezete, a...

Megfizethető és gyors WiFi 7 opciók KKV-knak

Az új NWA130BE páratlan sebességet és rendkívül alacsony késleltetési időt kínál, hogy a modern...