péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Teremts harmóniát a tálalóban, válassz étkezőgarnitúrát!
Tippek

Teremts harmóniát a tálalóban, válassz étkezőgarnitúrát!

5
étkezőgarnitúra

Egy harmonikus és stílusos, összeillő székekből és asztalból álló étkezőgarnitúra választásával egységes megjelenést biztosíthatunk az otthonok központi helyiségének, az étkezőnek.

Az élettereink kialakításánál igyekszünk összehangolni az enteriőrök valamennyi elemét a falak színétől a burkolatokon át a bútorokig és a különböző lakástextilekig, és az általunk választott stílusnak megfeleltetni a színeket és a formákat.

Ha eklektikus stílus szerint alakítjuk, akkor bizonyos keretek között szabadon variálhatjuk az egyes darabokat, de ha egy konkrét stílushoz ragaszkodunk, célszerűbb egymással harmonizáló bútorokat választani. A gyönyörű és funkcionális Dublino Home étkezőgarnitúrákkal nem foghatunk mellé, megkönnyíthetjük a dolgunkat a lakberendezést illetően. Számos szempontot kell azonban mérlegelni, mutatjuk, mi alapján dönts!

A közös étkezések jelentősége

A közös étkezések összehozzák az embereket, kiemelt jelentőségük van a családok, baráti, munkahelyi társaságok életében. A legtöbb közösségben születésnapokon, karácsonykor és egyéb nevezetes alkalmakkor gyakran kerül sor étkezéssel egybekötött ünneplésre, de sok család a hétköznapokon, de legalább a ráérős hétvégéken is igyekszik együtt étkezni. Ezek az alkalmak ugyanis lehetőséget nyújtanak kötetlen beszélgetésekre, arra, hogy odafigyeljünk a családtagjainkra, ami erősíti a kapcsolatokat.

A hétköznapokon a konyha is helyet adhat a családi reggeliknek, vacsoráknak, de ha elegendő hellyel rendelkezünk, szívesen telepedünk az étkezőben elhelyezett asztal köré. Vannak, akik gyakran rendeznek vacsorákat, közös ebédeket, így számukra egy elegánsabb helyszín elengedhetetlen, tetszetős étkezőgarnitúrával még vonzóbbá, stílusossá tehetjük.

Hogyan válasszunk?

Mielőtt beszerző körútra indulunk, érdemes felmérni az adottságokat, az asztal és a székek elhelyezéséhez rendelkezésre álló területet, annak alakját. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy hány személy részére szeretnénk helyet biztosítani. Igény esetén bővíthető asztalokkal, kis helyigényű, összecsukható székekkel elégíthetjük ki a megnövekedett létszám miatti igényt.

Hogy a lehető legideálisabb el- és berendezést találhassuk meg, nézzünk meg több lehetőséget, és ne feledjük, a szellőss érzethez az asztal és a székek anyaga, színe és formavilága, kialakítása és vonalvezetése is hozzájárul. Légies, karcsú bútorokkal, egy átlátszó üveglapos asztallal optikailag tágíthatjuk a teret, míg a robusztusabb, sötét bútorok összenyomják azt.

A változatos étkezőgarnitúrák

Igényeink, ízlésünk és költségvetésünk függvényében válogathatunk a számos gyártó által kínált sokféle étkezőgarnitúra közül. Rajtunk áll, hogy szögletes, kerek vagy ovális asztalt, magas vagy alacsonyabb támlás, karfa vagy karfa nélküli székeket, egyszerű vagy karakteres bútorokat választunk-e, de az adottságokat, a kényelmes használathoz szükséges minimális méreteket mindenképp vegyük figyelembe!


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Slágerekre mutatja meg az újraélesztés helyes módját Hide the Pain Harold

Nemes cél érdekében állt össze a Mentőalapítvánnyal a magyar mémlegenda Közös edukációs...

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Hogyan lehetek rendezvényszervező?

Sok fiatalt vonz a rendezvényszervező szakma, de nem tudják, milyen úton kell...

Hagyomány és minőség egy eszközben

Olykor érdekes szálakat, eseményeket találunk, ha bepillantunk a nagy márkák múltjába. Amikor...