péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan lehetek rendezvényszervező?
Tippek

Hogyan lehetek rendezvényszervező?

13
rendezvényszervező munka

Sok fiatalt vonz a rendezvényszervező szakma, de nem tudják, milyen úton kell elindulniuk ahhoz, hogy szakemberré váljanak ezen a területen. Az iskolában ugyanis nincs olyan szakirány, amely célzottan ezt tanítja.

Érdemes tehát beiratkozni egy felnőttképző intézmény tanfolyamára, ha megvannak a kellő képességek. A rendezvényszervezés munka alapfeltétele ugyanis e kettőből tevődik össze: szakmai tudás és rátermettség. Ha bármelyik is hiányzik, nem fogjuk örömünket lelni egy ilyen munkakörben.

Hol lehet megszerezni az elméleti tudást?

A MOE Rendezvényakadémia rendszeresen indítja online rendezvényszervező tanfolyamait, mindenképp érdemes felkeresni ezt az oldalt annak, aki szeretne tapasztalt oktatóktól tanulni. A videós formában átadott tananyagok könnyen érthetőek, a tematika jól felépített, és számos segédlet is rendelkezésre áll.

Otthonról, kényelmes tempóban lehet haladni a leckékkel, az e-learning felület a nap 24 órájában elérhető. Az oktatók végig rendelkezésre állnak a kurzus folyamán, szívesen válaszolnak minden kérdésre.

Az is nagyszerű, hogy a tanfolyam akkreditált, tehát a végén államilag elismert bizonyítvány is szerezhető – ez pedig sok esetben kell is a munkavállaláshoz. Ám akkor fogunk biztos álláshoz jutni, ha a képességeink is megvannak a rendezvényszervező szakmához. Nézzük, melyek ezek!

Nyelvtudás, jogosítvány, számítástechnikai ismeretek

Három dologra mindenképp szükségünk lesz, ha jók akarunk lenni a szakmában, ha azt szeretnénk, hogy nagyobb projekteket is ránk bízzanak. Az első ezek közül a számítástechnikai ismeret. Nem is kell ecsetelnünk, a mai világban hol és hogyan jelenik meg ez a tudás a különféle területeken – itt például a prezentációkészítéstől kezdve az ajánlatíráson át a videószerkesztésig mindenhol kelleni fog.

Jó, ha rendelkezünk jogosítvánnyal is, legyen vezetési rutinunk, hiszen gyakori, hogy a munkavégzés külső helyszínen zajlik majd. Például ha egy születésnapi partit vagy egy nyári esküvőt kell megszerveznünk, akkor talán vidéki kis városba vagy faluba is el kell majd utaznunk.

A nyelvtudás szintén lényeges – bár nem biztos, hogy azonnal külföldi ügyfeleink lesznek, de a szakirodalom nagy része angol és francia nyelven érhető el, ezért jobb, ha rendelkezünk egy nyelvvizsgával is az álláspályázatokhoz.

Már az önéletrajz elkészítése is egyfajta beugró: nézni fogják, mennyire kreatív, hogyan van megszerkesztve, milyen módon állítottuk össze ezt a dokumentumot. Ha behívnak állásinterjúra, akkor a soft skillekre is kíváncsiak lesznek a felvételiztetők.

Fontosabb soft skillek

A már említett rátermettség abból áll, milyen képességeink vannak, amelyek alkalmassá tesznek a munkára. Néhány fontosabb ezek közül, amelyek birtokában nagyobb eséllyel kapunk állást:

  • jó problémamegoldó képesség
  • rugalmasság
  • kitartás, türelem
  • precizitás
  • jó kommunikációs képesség
  • ötletesség

Természetesen mindenki más-más habitusú, de lényeges lehet a területen az is, hogy legyen humoros az illető, és találja fel magát nehéz helyzetekben is.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Slágerekre mutatja meg az újraélesztés helyes módját Hide the Pain Harold

Nemes cél érdekében állt össze a Mentőalapítvánnyal a magyar mémlegenda Közös edukációs...

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Hagyomány és minőség egy eszközben

Olykor érdekes szálakat, eseményeket találunk, ha bepillantunk a nagy márkák múltjába. Amikor...

Teremts harmóniát a tálalóban, válassz étkezőgarnitúrát!

Egy harmonikus és stílusos, összeillő székekből és asztalból álló étkezőgarnitúra választásával egységes...