Nyáron, amikor kellemes a hőmérséklet és hosszúak a nappalok, szívesen tartózkodunk a szabadban, pihenünk, sütünk-főzünk odakint, gyakran rendezünk családi, baráti összejöveteleket, grillpartykat.
Aztán ősszel már ritkábban kerítünk rá sort, télen pedig csak a legelszántabbaknak jut eszébe grillezni a teraszon, pedig a társaság és a finom falatok ekkor is sokakat vonzanának a tűz köré, nem beszélve arról, hogy ekkor már a parázs melege is jólesik.
Bátran próbálkozzunk vele az őszi-téli szezonban, készítsünk el számos, az évszaknak megfelelő finomságot, nyűgözzük le vele az ismerősöket, teremtsünk új tradíciókat! De hogy könnyebb dolgunk legyen, különösen az igazán hideg napokon, szerezzünk be a Grillplaza.hu webshopból egy minőségi gázgrillt! Hogy miért, arról cikkünkből mindent megtudhatsz!
A szabadban készült ételek vonzereje
Mindenki szereti a finoman elkészített ételeket, és különösen jólesik minden falat, ha társaságban, jó hangulatban fogyaszthatjuk el. A szabadtéri étkezéseknek megvan a maga bája, ezért is vesz részt szívesen minden meghívott a kerti összejöveteleken.
A szabad tűzön történő ételkészítésnek számtalan módja van, akad, aki a bográcsozásra esküszik, más a grillezést szereti a gyorsasága miatt, míg mások a nyárson készíthető változatos finomságokat szeretik. És egyre többen vannak, akik a hosszadalmas barbecue-zásnak hódolnak, vagy a kemencében sült finomságokat vallják magukéinak.
És megvannak a hívei a faszenes sütögetésnek, akárcsak a füstmentes gázüzemű eszközöknek, egyik és másik mellett is lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni. Szerencsére mindenki azt választhatja, ami az ízlésének és az igényeinek, valamint a helyszínnek leginkább megfelel, de abban valószínűleg egyetértenek, hogy nincs finomabb a szabadban készült finomságoknál.
Minden évszakban más arcát mutatja a természet
A legtöbbünknek csak a nyári hónapokban, kellemes időben, és talán még az őszi vénasszonyok nyarát kihasználva jut eszébe a kertben sütni-főzni, de ahogy az idő hidegebbre és komorabbra fordul, inkább a bekuckózást választjuk.
Pedig egy forralt bor vagy más meleg italok mellett is nagy élmény lehet a grillezés, a bográcsozás, ráadásul az új évszakban új ízek kipróbálására van lehetőség, a sütőtök, a gesztenye, valamint az őszi gyümölcsök is nagyszerűen variálhatók a húsokkal. Az ázsiai ízek kedvelőinek sem kell lemondaniuk a grillezésről, az ízletes, kínai kellel megbolondított, nyársra húzott szójaszószos-gyömbéres csípős-édes sertésfalat is tökéletes party étel lesz a hidegebb napokon.
És bár jól fel kell öltözni, tűzrakók segítségével kellemes meleget és hangulatot teremthetünk.
Ünnepeljünk odakint!
A Márton-nap remek alkalom, hogy egész libát süssünk vagy libamellet, -combot, esetleg libamájat grillezzünk, és sült gyümölcsökkel kínáljuk.
Télen pedig disznóölés nélkül is tarthatunk disznótoros grillpartyt, süthetünk kolbászt, hurkát, ropogós csülökpecsenyét, és melegíthetjük magunkat pálinkával, forralt borral és teával a tűz körül állva.
Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!