kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Tippek Dekoráció vagy giccs?
Tippek

Dekoráció vagy giccs?

2
dekoráció

Minden bútor a helyén, mégis élettelen a nappali vagy a tárgyaló? Alighanem ez a dekorációk nagy belépője. Ahelyett, hogy azon töprengenénk, milyen tárgyakat válasszunk, egyszerűbb, ha arra összpontosítunk, milyen hatást szeretnénk elérni. Hoztunk néhány tanácsot.

Meleg, otthonos hangulat

Ha azt szeretnénk, hogy a szoba igazán otthonos és meghitt legyen, érdemes néhány gyertyával feldobni a teret. Különösen jó választás, ha fémből vagy fából készült gyertyatartókat használunk, amelyek még természetesebb és barátságosabb hangulatot árasztanak.

Válogassunk néhány szép darabot a MÖBELIX dekorációs részlegéről. Másként hat több gyertya a helyiség különböző pontjain, és másként, ha többféle méretet gyűjtünk egy csokorba. Ne féljünk kísérletezni!

Elegáns, kifinomult megjelenés

Ha az a cél, hogy a szoba eleganciát tükrözzön, akkor a mutatós, nagy méretű faliórák között tanácsos tallózni. Egy 60-80 centiméter átmérőjű, fémből készült szerkezettel fokozhatjuk a hatást.

Az óra legyen letisztult és stílusos. Ne tűnjön túlzónak, de legyen elég nagy ahhoz, hogy központi díszítőelemmé váljon. Diszkrét és kifinomult, amikor a nappaliban vagy az irodában egy dekoratív darab uralja a falat.

Természetközeli, barátságos hatás

Semmi sem hozza közelebb a természetet, mint néhány szép növény. Ha tágas a helyiség, az olyan termetes fajok is otthon érzik majd magukat, mint amilyen a pálma vagy a filodendron. Részesítsük előnyben a természetes anyagú kaspókat, a rattant és az agyagot. Ezek ízléses kiegészítők lesznek.

Modernitás és lendület

Elérkezett a dekor tányérok ideje. Az aszimmetrikusan elrendezett, színes porcelán vagy fémtárgyak életre keltik bármelyik helyiséget. Ha üres falra kerülnek, nincs vetélytársuk. Azonnal magukra vonják a figyelmet még egy nagy tárgyalóban is.

Bohém, művészi vonal

Egy érdekes formájú dekorfigura személyiséget ad a szobának. Lehet kerámiából, fából vagy üvegből, a lényeg, hogy ne legyen hétköznapi. Akár a gyerekszobába, akár az előtérbe kerül, egy figura nagyszerűen mutat a polcon, a kisasztalon vagy az ablakpárkányon. Minden térbe remekül passzol, ahol a kreativitás dominál.

Nyugalom és rendezettség

A képkeretek sosem mennek ki a divatból. Ha nem szeretnénk személyessé tenni a teret, grafikákkal, nyomatokkal is megteremthetjük a harmóniát. A képeket rendezett sorban vagy aszimmetrikusan is elhelyezhetjük. A hálószobában vagy a dolgozószobában, ahol a pihenés és a koncentráció a legfontosabb, ezzel a dekorációval nem foghatunk mellé.

A nosztalgia és a vintage vonzásában

Néhány régi könyv, kopott, bőrkötésű napló vagy egy antik stílusú óra szinte történeteket mesélnek. Egy könyvtárszobában vagy nappaliban, ahol a cél megidézni a múltat, a klasszikus időket, szinte nélkülözhetetlenek.

Ha azokat a tárgyakat és anyagokat választjuk, amelyek harmonikusan illeszkednek a térbe, nem eshetünk túlzásba. Ne feledjük, a giccs öncélú dísz, de a dekoráció tudatosan alakítja a teret és személyes stílusunkat tükrözi.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Slágerekre mutatja meg az újraélesztés helyes módját Hide the Pain Harold

Nemes cél érdekében állt össze a Mentőalapítvánnyal a magyar mémlegenda Közös edukációs...

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Hogyan lehetek rendezvényszervező?

Sok fiatalt vonz a rendezvényszervező szakma, de nem tudják, milyen úton kell...

Hagyomány és minőség egy eszközben

Olykor érdekes szálakat, eseményeket találunk, ha bepillantunk a nagy márkák múltjába. Amikor...