vasárnap , 29 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Amit a laptop akkumulátorokról tudni kell
Tech

Amit a laptop akkumulátorokról tudni kell

4
laptop akkumulátor tudnivalók

Egy laptop elveszíti a varázsát, ha nincs akkumulátora vagy nem megfelelően működik. Idővel csökkenhet az élettartama, amelynek következtében egyre rövidebb ideig lehet hálózati áramforrás nélkül üzemeltetni a gépet. Idővel az is megeshet, hogy az akkumulátor teljesen tönkremegy, ilyenkor már csak akkor lehet használni a laptopot, ha folyamatosan töltőn hagyjuk.

Mit lehet tenni, ha már megtörtént a baj?

A használat módja befolyásolja a laptop akkumulátorának élettartamát, amelynek a mutatói egyébként az idő múlásával óhatatlanul romlani kezdenek. Az időben azonban nem lehet visszamenni, szóval ha már tönkrement egy aksi, vagy minden jel arra utal, hogy ez be fog következni, akkor új akkut kell vásárolni.

A PC Aréna laptop akkumulátorai között vannak igen kedvező árúak. Ezek bár nem feltétlenül újak, alapos bevizsgáláson esnek át. Megtisztítják, felújítják őket, ezt követően körültekintő tesztelésnek vetik alá, mielőtt megvásárolhatóvá válnának. Jó hír, hogy garanciát is adnak rájuk, így tehát senkinek sem kell attól tartania, aki ilyen akkumulátort vásárol, hogy felesleges dologra költi el a pénzét.

Érdemes a laptop aksijával óvatosan bánni

Egy akkumulátornak akkor lehet hosszú az élettartama, ha megfelelően bánunk vele. Fontos, hogy ha elérte az akku töltöttségi szintje a megfelelő értéket, akkor húzzuk ki a töltőt a csatlakozóból és a gépből is. Ha így teszünk, akkor jelentős mértékben növelhetjük az akkumulátor és a töltő életidejét is, nem mellesleg tűzvédelmi szempontból is ez a helyes eljárás.

A szokásainktól is függ, hogy meddig bírja egy töltéssel egy aksi

Amennyiben internetezésre használunk egy laptopot, nem mindegy, hogy miként csatlakozunk a világhálóra. Ha az irodában egy fix helyen használjuk a gépünket, vagy otthon a lakásban mindig ugyanabban a székben, ugyanannál az asztalnál ülve dolgozunk, akkor adja magát a lehetőség, hogy vezetékes netet használjunk. Így ugyanis kevesebb energiát használ a komputer, ráadásul még az oldalak is gyorsabban töltődnek be.

Nem kell mindig feltétlenül 100%-os fényerővel használni a laptopot. Nem kell persze átesni a ló túlsó oldalára, ám mindig úgy állítsuk be a fényerőt, hogy az kényelmes legyen a szemünk számára. A folyamatosan legfényesebb üzemmódban használt gép gyorsabban meríti az akkumulátort, így gyakrabban kell tölteni, ami az akku élettartamának rövidülését eredményezi.

Kézenfekvő, hogy ha valamilyen funkciót nem használunk, akkor azt célszerű kikapcsolni. A Bluetooth-nak nem kell folyamatosan bekapcsolva lennie, mint ahogyan a billentyűzet háttérvilágítása sem feltétlenül indokolt nappali fényviszonyok mellett. Ha pedig huzamosabb ideig nem használjuk a laptopot, akkor bátran kapcsoljuk ki, hiszen ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ne merítsük feleslegesen az akkumulátorát.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A Sony 1000X széria már elérhető füstös rózsaszín színben is

A Sony bejelentette a díjnyertes 1000X zajszűrős fej- és fülhallgató termékcsalád legújabb...

Tökéletes vetítés bárhol könnyedén

A ViewSonic Corp., a vizuális megoldások egyik globálisan vezető vállalata bejelentette a...

3 hónap ingyenes Apple Music az LG Streaming heteken

10 éves az LG webOS okostévé-rendszere, ingyen vagy kedvezményesen használhatunk számos népszerű...

A Sony bemutatja a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgatót

A Sony bejelentette, hogy megjelenik a WF-C510 valódi vezeték nélküli fülhallgató, amely...