hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek A smart napelemes rendszer nem csak álom
Tippek

A smart napelemes rendszer nem csak álom

36
smart napelemes rendszer

Egyre többet lehet hallani az okosotthonokról. Napelem, klíma, hőszivattyú, elektromos autó töltő, napkollektor, hővisszanyerős szellőztető és sok más remek eszközt tudunk már használni ahhoz, hogy kényelmesebb, gazdaságosabb legyen minden nap. S persze a környezetbarát technológia alkalmazásával a fenntarthatóság követelményeinek is meg lehet felelni.

Monitoroz, optimalizál és javít

Ha neked sem mindegy, hogy milyen lesz a jövő, válaszd a Wagner Solar Hungária profi csapatát a napelem telepítéséhez! A vállalkozás szakemberei már több, mint 5500 rendszer telepítését tudhatják maguk mögött. A cég kulcsrakész megoldásaival készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az okosotthonok közös jellemzője az, hogy a benne lévő eszközök között meghatározott kapcsolat áll fenn. A munkára fogott berendezések egymással kommunikálnak, hatnak egymás működésére, s távolról is hozzáférhetők és irányíthatók. Ehhez számítástechnikai eszközökre van szükség, ami lehet PC, táblagép vagy akár mobiltelefon.

Ha intelligens ingatlanban élsz, akkor tapasztalhatod, hogy az otthonod képes az időjáráshoz alkalmazkodni, meg tudja jegyezni a felhasználók, azaz az ott lakók igényeit. És a rendszer figyel arra is, hogy a rá kapcsolt berendezések hibamentesen működjenek, s ha baj van, akkor kijavítja azt.

Jobb működési hatásfok

Nem csupán pár háztartási eszköz “okos”. Ezt várjuk már el szinte minden berendezéstől, így a napelemek sem képeznek ez alól kivételt. Ezen a piacon is folyamatos a fejlődés. Elérhetők már olyan napelemek, amelyek a gyártási technológiából adódóan igen jól reagálnak az árnyékolás okozta hatásokra, veszteségekre.

Bizonyos típusok esetében azonban a leghatékonyabb működést optimalizálva, monitoring alkalmazással kiegészítve lehet elérni, ebben az élen jár a SolarEdge inverter gyártó, aki kifejlesztette ezt a technológiát. Viszont az se mindegy, hogy milyen napelem típust választunk. Egy Hyundai Shingled cellás (zsindelyes) panel például a technológiának köszönhetően magasabb termelést hozhat. A Wagner Solar Hungária által forgalmazott Hyundai Shingled napelemnek mind a gyártói, mind pedig a teljesítmény garanciája 25 év, ami kiemelkedő a piacon.

Egy smart napelemes rendszerrel még a korábban megoldhatatlannak tartott árnyékolás, többirányú tájolás, különböző típusú modulok használata sem akadályozza az optimális működést és hatékony energiatermelést.

Megtérülő befektetés

A SolarEdge által kidolgozott monitoring rendszeren keresztül folyamatosan nyomon követhetjük a panelenkénti termelést, ami az optimalizálóknak köszönhető. Ez egy egyszeri befektetés, ami ugyan plusz költség az adott pillanatban. De ha belegondolsz, hogy mit jelent egy esetleges termeléskiesés, akkor máris más a gyermek fekvése. Ez egy olyan jövedelmező befektetés, amely évtizedeken át folyamatos előnyt biztosít az okosotthon lakóinak. Külön hab a tortán a SolarEdge inverterekre érvényes 12 év termékgarancia. Ezt pedig akár még 20, 25 évre is meg lehet hosszabbítani a Wagner Solar Hungária rendszereinél.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Növényi alapú táplálkozás és a krónikus betegségek

A főbb krónikus betegségek kockázatait számos tanulmány vizsgálta már, ahogy a növényi...

Fontos tudnivalók zsírleszívásra készülőknek!

Számos tévhit és elképzelés övezi a zsírleszívást, éppen ezért szeretnénk néhány információval...

Rendezze be éttermét, szállodáját bohém stílusban!

Szeretné egyedi stílusban, kreatívan és színesen berendezni vendéglátóhelye tereit, a vendégek számára...

A Facebook Konverziók API beállítása

A Facebook Konverziók API egy fontos eszköz, amivel a céged online marketingjét...