hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Íme egy fantasztikus rum, amit kár lenne kihagyni!
Tippek

Íme egy fantasztikus rum, amit kár lenne kihagyni!

27
Takamaka Zenn Rum

A Seychelle-szigeteken fenséges zamatú cukornád terem, amely a rumkészítés motorja. Olyan isteni nedűket lehet kortyolgatni a tengerparti bárokban, amik megérdemlik a kóstolást. A cikkben egy különleges italt mutatunk be, tarts velünk!

A Seychelle-szigetek frenetikus rumjai az iDrinks üzleteiben megtalálhatóak. Érdemes megismerni a Takamaka nemes ízeit, amelyek új élményszintre emelik a partik hangulatát.

Takamaka Dark Spiced Rum, Takamaka Zenn Rum

A két D’Offay fivér, Richard és Bernard életre keltette a Seychelle-szigetek autentikus párlatát. A Takamaka rumnak sok változata és zamata létezik. Népszerű választás például a Takamaka Dark Spiced Rum, amely magába zárta a sziget zamatainak színe-javát. Érezhető benne a cukornádmelasz édessége, a vaníliás fűszeresség és a magával sodró gyümölcsös aromakarakter. Kiváló választás, érdemes megkóstolni.

A Takamaka Zenn Rum különlegessége a pot still és column still készítési eljárásoknak köszönhető. Kavarognak benne a vaníliás és karamellás árnyalatok, és érezhető az amerikai tölgyfahordó zamata. Édesen csörgedező nedű, energikus gyümölcsösséggel. A rumkedvelők számára kihagyhatatlan.

Takamaka Koko Likőr, Takamaka Blanc Rum

A Takamaka Koko Likőr egy frenetikus ital, amelyben ott hullámzik a kihagyhatatlan rumos finomság. Illatában megjelennek a trópusi gyümölcsök, a kókusz, az ananász bujasága, a citrusok frissessége. És persze nem marad el a karamell és a tejcsokoládé katarzisa.

A Takamaka Blanc Rum egy pengeéles, kristálytiszta ital. Illatát élénk fűszeresség, letisztultság és némi borsosság jellemzi. Érezhető benne a trópusi gyümölcsök bősége, a barna cukor jelenléte, a frissítő citrusosság vibrálása.

Takamaka Extra Noir Charred Cask Rum, Takamaka Grankaz Rum

A Takamaka Extra Noir Charred Cask Rum esetében a melaszosság adta sötét borostyánszín egy kis noiros jelleget kölcsönöz az italnak. Kavarog a palackban a lágy krémesség és a tölgyfahordós édesség, egy kis ropogós pekándióval, trópusi mangóval együtt. Ízében megjelenik a barna cukor, és egy kis menta is felfedezhető a komplex aromakarakterben.

A párlat tökéletessége a Bourbon és az új francia hordóknak is köszönhető az oszlopos lepárlás mellett. Ez a különleges nedű 43%-os alkoholtartalommal rendelkezik. Minden árnyalatában érezhető az édes melasz, és érvényesül benne a Barrique tölgyfahordó arisztokratikus bája.

A Takamaka Grankaz Rum magas minőséget képvisel, nem mindennapi ízeket ígérő ital. A St. Andre-széria egyik folyékony gyöngyszeme. Illatában érezhető a lágyszárú virágos jegyzetek bősége, a vanília, a vajkaramella és az élénk gyümölcsösség. Az egész párlatot átszövi a bársonyosság. Az emlékezetes végjátékról pedig a pirított tölgyes hordós ízek gondoskodnak.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Növényi alapú táplálkozás és a krónikus betegségek

A főbb krónikus betegségek kockázatait számos tanulmány vizsgálta már, ahogy a növényi...

Fontos tudnivalók zsírleszívásra készülőknek!

Számos tévhit és elképzelés övezi a zsírleszívást, éppen ezért szeretnénk néhány információval...

Rendezze be éttermét, szállodáját bohém stílusban!

Szeretné egyedi stílusban, kreatívan és színesen berendezni vendéglátóhelye tereit, a vendégek számára...

A Facebook Konverziók API beállítása

A Facebook Konverziók API egy fontos eszköz, amivel a céged online marketingjét...