hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Segítség a bútorok szerelésében a költöztetéskor
Tippek

Segítség a bútorok szerelésében a költöztetéskor

33
költöztetés szállítás

A költözés során általában a nagyobb méretű szekrények, kanapék, ágyak elszállítása okozza a legnagyobb fejtörést. Ilyen kérdések kavarognak az ember fejében: ki fog férni az ajtón, befér a liftbe, hány ember tudja megemelni, ha szétszereli, vajon újra össze tudja rakni?

A hozzáértő szakemberek már a szállítás előtt megmondják Önnek, mely bútorának milyen fokú szétszerelésére lesz szükség a sérülésmentes költöztetéshez.

A Servitius és Partnerei költöztetés esetén nagy segítségére lesz nagyobb méretű, egyben nem szállítható bútorainak szét- és összeszerelésében is a szállítás során.

Amikor minden egyes helyre szükség lesz

Vannak esetek, amikor a teherautón minden négyzetcentiméterre szükség lesz a szállításkor. Például amikor nagyobb távolsága költözik, mondjuk Budapestről vidékre vagy fordítva.

Ilyenkor hasznos a lapra szerelt bútorok szétszerelését megfontolni. A bútorlapok és egyéb alkatrészek ugyanis külön-külön jóval kisebb helyet foglalnak el, mintha egyben szállítaná.

Ezeknek a szétszerelt elemeknek a megfelelő védelméről sem szabad megfeledkezni, érdemes becsomagolni őket, rongyot tenni közéjük, hogy a szállítás közbeni esetleges elmozdulás esetén ne karcolhassák össze egymást, valamint élvédők, sarokvédők használata is ajánlott.

Fontos, hogy a költözéskor használt dobozokban ne maradjon légüres tér. Ha mégis maradna csak félig megtöltött doboz, puha textíliákkal tudja kibélelni. Természetesen ügyelni kell a dobozok töltősúlyára és teherbírásukra is, valamint a megfelelő lezárásukra.

Szelektáljon

Mindenki ragaszkodik az évek során összegyűjtött tárgyaihoz. Kötődik hozzájuk emocionálisan. Viszont a költözés remek alkalom lehet arra, hogy lomtalanítson, megszabaduljon a feleslegessé vált, sosem használt dolgoktól.

A megunt, nem használt bútorait, tárgyait nem kell viszont azonnal a szeméttelepre küldeni. Adományozás révén új otthonra és életre lelhetnek mintegy a japán wabi sabi irányzat egyfajta divatos képviselőjeként.

Ráadásul így majd kevesebb dolgot is kell majd kipakolni az új helyen, több hely marad az újdonságoknak. Mindemellett a környezetet is kevésbé terheli, hisz egy-két szállító körrel kevesebb is elegendő lesz a költözés során.

Gardróbszekrények szállítása

Minden bútor szállítása más és más követelményeket támaszt. Egy nagyobb, magasabb méretű gardróbszekrény gurtnis emelése során az akár meg is hajolhat, hisz lapjai, kötései nem az egyben szállításra lettek tervezve. A fizikai akadály mellett nem biztos, hogy kibírja a más irányú terhelést.

Az Ikeában vásárolt gardróbszekrények esetében például a legtöbb esetben szerencsére elég csak a blokkokra szétszerelni a bútort. A tolóajtót leszedni, a síneket eltávolítani, és a blokkokat összekötő csavarokat kivenni.

Ha úgy érzi, Önnek is bútorszerelésre lesz szüksége költöztetéskor, keresse fel a cég honlapját és kérjen ajánlatot a teljes körű garanciális, stresszmentes költözés lebonyolításhoz.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Növényi alapú táplálkozás és a krónikus betegségek

A főbb krónikus betegségek kockázatait számos tanulmány vizsgálta már, ahogy a növényi...

Fontos tudnivalók zsírleszívásra készülőknek!

Számos tévhit és elképzelés övezi a zsírleszívást, éppen ezért szeretnénk néhány információval...

Rendezze be éttermét, szállodáját bohém stílusban!

Szeretné egyedi stílusban, kreatívan és színesen berendezni vendéglátóhelye tereit, a vendégek számára...

A Facebook Konverziók API beállítása

A Facebook Konverziók API egy fontos eszköz, amivel a céged online marketingjét...