péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek A weboldalunk fejlesztése egyedül üzleti szemlélettel lehetséges
Tippek

A weboldalunk fejlesztése egyedül üzleti szemlélettel lehetséges

65
weboldal fejlesztés

Ahány vállalkozás, annyi weboldal, mondhatni már szinte mindenki rendelkezik valamilyen oldallal, amely sok esetben csak céltalanul hever az online térben.

Holott ha azt nézzük, hogy minderre költöttünk is valamennyit – ha mást nem, legalább a tárhelyet és a domainnevet kifizettük – joggal várhatnánk el, hogy hozzon is konyhára. Mégis sok-sok vállalkozó beéri a gyér eredményekkel, a “látszat honlapokkal”.

Vajon miért olyan nehéz belátni, hogy a weboldal fejlesztés csak profitorientált szemlélettel, modern, jövőálló technológiákkal lehetséges? Nem elég ráadásul az sem, hogy birtokunkban van jó néhány kiváló eszköz erre, mert a megfelelő tudás és gyakorlati tapasztalat hiányában könnyen elbukhatunk.

Honnan tudjuk, hogy a weboldalunk nem látja el a célját?

Az induláskor könnyű az önámítás csapdájába esni, ilyenkor bemagyarázzuk magunknak, hogy még korán van, időbe telik, míg érkeznek az eredmények, megrendelések, ügyfélmegkeresések.

Persze egy idő után talán mindenki ráébred, hogy pusztán egy weboldal létrehozása nem jelent garanciát arra, hogy a vállalkozásunk képes lesz pénzt termelni. Ehhez komoly stratégia, marketing szemlélet, és rengeteg erőfeszítés szükséges.

Ezen a ponton többen is elgondolkodnak, hogy mégis mi lehet a baj? Hiszen elkészült a mutatós, felhasználóbarát oldal, de konkrétan rá se hederítenek az érdeklődők, sőt igazából nincs is érdeklődő, de még kóbor látogató sem.

Kevés a bevétel, talán alig-alig sikerül pár ügyfelet behalászni? A legnagyobb probléma, hogy a weboldal nem látja el a funkcióját, de lehetséges, hogy nem is határoztunk meg neki célt.

Mit tehetünk a weboldal fejlesztése érdekében?

Egyesek ilyenkor kétségbeesetten lerombolnak mindent, úgy hiszik, hogy egy “fejlesztőcske” majd megoldja a gondot, és elkészíti álmai weboldalját.

Ez azonban még mindig nem a legideálisabb döntés, ehelyett sokkal célravezetőbb lenne egy full-stack ügynökség segítségét igénybe venni, például a 7Blog online marketing ügynökségét.

Profi szakértők általi támogatás

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért válasszunk inkább egy szakértő csapatot, mint egy fejlesztőt magában? Leginkább azért, mert a weboldal elkészítése, fejlesztése egy összetett folyamat, egyértelműen több szakértő tudására, tapasztalatára lesz szükség, miközben mindvégig szem előtt tartják az online marketing fókuszt, a profitorientáltságot, azaz, hogy ne csak létezzen, de termeljen is a weboldal.

Ilyenkor szintén nehézség, hogy évekkel előre kell gondolkodni, ami laikusként, kezdő vállalkozóként korántsem egyszerű feladat. Persze letisztult célokkal, reális elvárásokkal, alapvető meglátásokkal rendelkeznie kellene minden vállalkozónak, hiszen ez alapján történik a weboldal fejlesztése is.

Milyen típusú legyen oldal, hogyan történik az értékesítés, milyen termékek, szolgáltatások kerülnek a palettába, ki a célcsoport, hogyan csatornázzuk be az érdeklődőket, és még sorolhatnánk. Ugye, hogy már nem is kérdés, hogy miért van szükség egy online marketing ügynökségre?


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Slágerekre mutatja meg az újraélesztés helyes módját Hide the Pain Harold

Nemes cél érdekében állt össze a Mentőalapítvánnyal a magyar mémlegenda Közös edukációs...

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Hogyan lehetek rendezvényszervező?

Sok fiatalt vonz a rendezvényszervező szakma, de nem tudják, milyen úton kell...

Hagyomány és minőség egy eszközben

Olykor érdekes szálakat, eseményeket találunk, ha bepillantunk a nagy márkák múltjába. Amikor...