csütörtök , 4 július 2024
Kezdőlap Tippek Egy zárszerkezet kifejezetten acél biztonsági ajtóba
Tippek

Egy zárszerkezet kifejezetten acél biztonsági ajtóba

24
zárszerkezet

Számos zárszerkezet közül választhatunk, ha szétnézünk a piacon. Azonban ha kifejezetten acél biztonsági ajtóba szeretnénk találni egyet, akkor egy speciális típust kell keresnünk. Ezek gyakorlatilag más modellekkel nem helyettesíthetőek, így acélszerkezetnél nincs más lehetőségünk, ezt kell megtalálnunk!

Mit kell tudni egy acél biztonsági ajtóról?

Ajtóválasztás esetén az elsődleges szempontok között szerepel az értékek megóvása, a megfelelő védelem és a káresemények elkerülésének igénye. Épp ezért készítenek a gyártók különböző megoldásokat ezekre a vásárlói igényekre. Kiváló példák erre a Zárdiszkont – Online zárszaküzlet HiSec ajtózárai, melyek választásával ráadásul azonnal egy komplett rendszert kapunk. Ugyanis nemcsak bejárati ajtót gyártanak, de minden hozzá szükséges tartozékot (kilincset, cilindert és zárat) is.

Ha egy acél biztonsági ajtó mellett tesszük le a voksunkat, akkor nem kell tartanunk attól, hogy egy betörő könnyen behatol, például azzal, hogy berúgja. Hatalmas erőhatásoknak képes ellenállni egy ilyen erős szerkezet.

A legfontosabb tudnivaló egy ilyen zárszerkezetről

Kifejezetten acél ajtókhoz tervezték ezeket a zártesteket. Többféle szélességű előlapok vannak, ami azzal jár, hogy ez mindenképp előre le kell mérni. Ha elég pontosan mértünk, akkor 24 mm-t vagy 30 mm-t kell kapnunk.

Könnyen, különösebb hozzáértés nélkül át lehet fordítani a zárnyelvet. A nyelv kitolható a zártest oldalán lévő nyíláson, melyet ezt követően könnyedén a megfelelő állásba lehet igazítani.

Köznyelvben kínai biztonsági ajtóként is emlegetik ezt a speciális zárszerkezetet, ajtóváltozatot. Ezzel azért is érdemes tisztában lenni, mert előfordulhat, hogy csak ennyi információnk lesz akkor, amikor be szeretnénk szerezni a megfelelő zárszerkezetet.

Mit kell tudni a HiSec zárbetétről?

Ezeknek az acélszerkezetű bejárati ajtók zárszerkezetébe illő zárbetéteknek van egy különlegessége: 8 kulcsot kapunk hozzájuk, az alábbi bontásban:

  • 5 db fekete vagy piros: ezek normál, véglegesen alkalmazható változatok.
  • 1 db sárga: ez egy kódkulcs.
  • 2 db piros vagy fekete (eltérő színű az első 5 db-tól): ezek a kódkulcsok.

És hogy mire jók ezek? Lássuk!

A szervizkulcsot a szerelés idején alkalmazhatjuk, azonban később érdemes lecserélni, így nem lesz probléma belőle a későbbiekben. Új kulcsra kell cserélni a régit, amivel garantálható, hogy csak nekünk lesz kulcsunk az ajtóhoz, másnak nem.

Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a nyitott ajtóban elfordítjuk a kódkulcsot. Innentől kezdve a szervizkulcsunk már használhatatlan, marad az öt végleges példány, melyekkel nyithatjuk és zárhatjuk az ajtót. Ez így egy átgondolt, valódi biztonságot nyújtó rendszer, ami megfelelő védelmet biztosít számunkra.

Komoly védelmi szintet érhetünk el egy megfelelő acél ajtóval és egy ilyen HiSec zárbetéttel.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Miért fontosak a szakfordítások az agrárszektorban?

Kulcsfontosságú lépés lehet egy vállalat számára, ha nemzetközi piacokra tud lépni, hiszen...

Egy hatékony zsíroldó mindig jól jön autótisztításnál

Amikor még új az autónk, a külső-belső karbantartás kevesebb gonddal jár. Elég...

Amikor a vágyak teljesülnek…

Számtalan cikk foglalkozik azzal, hogy hogyan juthatnak el a hölgyek a gyönyör...

Székfajták: a kényelem és stílus széles választéka

Bemutatjuk a legnépszerűbb típusokat. A székek alapvető szerepet töltenek be mindennapi életünkben,...