kedd , 2 július 2024
Kezdőlap Tech A konyha fontos eleme: a páraelszívó
Tech

A konyha fontos eleme: a páraelszívó

24
Miele páraelszívók

A modern konyhákban öröm sütni-főzni, hiszen bizonyára rendelkezésre áll egy modern tűzhely vagy indukciós főzőlap, emellett egy sütő vagy akár gőzsütő is. Azonban a megfelelő szellőztetésről is gondoskodni kell, hiszen az ételszagokat a ruhák is magukba szívhatják, nem beszélve a párás levegőről, ami kárt tehet a bútorokban. Épp ezért célszerű egy páraelszívóval is felszerelni a helyiséget.

Milyen lehetőségeink vannak?

A Miele páraelszívói között többféle modellt is találunk, ezek az alábbiak:

  • Fali és sziget kialakítású
  • Beépíthető
  • Downdraft páraelszívó

Már a konyha kialakításakor érdemes kiválasztani a típust, és ennek megfelelően megtervezni, minek hol lesz a helye. Bármelyikre is essen a választás, jó tudni, hogy minden termék időtálló és rendkívül dizájnos – de a márkától nem is várunk mást!

A fali és sziget kialakítású modellek

Ezeket jellemzően a konyhasziget fölé, illetve a falra szerelik fel – magukra vonják azonnal a figyelmet. Esetükben is nagyon fontos az, hogy jól illeszkedjenek az enteriőrbe, ne törjék meg a kellemes látványt. A legtöbbjük nemesacél felületű.

A fali páraelszívók azért olyan közkedveltek, mert utólag is beépíthetők. Általában 60-90 cm szélességűek. Kiválasztásukkor a főzőlap méretét kell figyelembe venni: annál a készülékek legalább 1,5-2-szer szélesebbek legyenek!

A beépíthető páraelszívók

Ezeket a főzőlap fölé, a szekrények aljába integrálják. Választhatunk SlimLine modelleket is, ez esetben láthatóvá válik a készülék bárki számára. A kisebb konyhákba tökéletesek ezek is, akárcsak a teljesen beépíthető termékek.

A Downdraft páraelszívó

Egy nagyon modern találmány a Downdraft páraelszívó, amely valójában láthatatlan, mivel a munkalapba van integrálva, innen pedig automatikusan kihúzható, amikor szükség van rá. Előnye, hogy nem akadályozza a kilátást, ha a konyhánk ablakából ki szeretnénk nézni főzés közben.

Mire figyeljünk a választásnál?

A páraelszívók esetében a teljesítményt kell figyelni: ezt köbméter/órában adják meg a gyártók. Kisebb helyiségbe – 10-15 négyzetméterre – egy 150-250 m3/h-s teljesítményű modell elegendő lehet, nagyobb területű konyhába válasszunk legalább 250-350 m3/h teljesítményűt! A Miele szakértőitől segítséget is kérhetünk a megfelelő termék megtalálásához.

Fontos lehet még a zajszint – egy páraelszívó nem épp a leghalkabb készülék a lakásban, ez pedig sokszor zavaró is lehet, főleg, ha amerikai konyhás nappalink van. Szerencsére az említett gyártó ECO motorral felszerelt készülékeket is kínál, amelyek csendesebben működnek.

Érdemes tudni, hogy a Miele páraelszívók többsége wifin keresztül is működtethető: egyes modellek a Con@ctivity automata funkciónak köszönhetően még a főzőlappal is képesek kommunikálni, és aszerint beállítani a teljesítményüket, hogy mi sül éppen.

Aktívszén-szűrővel, LED világítással, zsírszűrővel is fel vannak szerelve a termékek, kezelésük egyszerű, mindegyik nagyon esztétikus látványt nyújt: a konyhánkba való, ideális darab könnyedén megtalálható.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Így védhetjük ki a személyre szabott átveréseket

Mintha ránk öntötték volna Egy csak nekünk összeállított edzésterv, egy tökéletesen illeszkedő...

Sosem volt még ennyire biztonságos a Toyota Yaris

A Toyota Yaris új generációja még magasabbra tette a biztonság és könnyű...

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új, grafénnel készült TONE Free fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző...