kedd , 2 július 2024
Kezdőlap Tippek Egy hatékony zsíroldó mindig jól jön autótisztításnál
Tippek

Egy hatékony zsíroldó mindig jól jön autótisztításnál

23
hatékony zsíroldó

Amikor még új az autónk, a külső-belső karbantartás kevesebb gonddal jár. Elég egy kisebb mosás, és már csillog is a jármű. Aztán az évek során egyre több makacs szennyeződés, zsír, olaj és egyéb anyag kerül rá, amiket sajnos nem egyszerű eltávolítani. Sőt, sokszor szinte lehetetlen feladatnak tűnik.

Ilyenkor jó szolgálatot tesznek az erősebb tisztítószerek. A POLIRTECH.HU kínálatában az ápolási szerek között zsíroldókat is találsz, melyek sokat segítenek a járműved tisztán tartásában. A zsírtalanítók mellett megjelennek itt kátrány- és bogároldók, illetve samponok is. Így célok és igények szerint tudsz válogatni.

Zsíroldó házilag?

Ha nem szeretnél rá túl sokat költeni, próbálkozhatsz akár házi készítésű zsírtalanítóval. Hogyan készítsd el? 2 kanálnyi szódabikarbónához adj egy teáskanál vizet, és keverd jól össze! Ezzel a szerrel könnyen el tudod távolítani a zsírfoltokat. Mielőtt nekilátsz, mindenképp próbáld ki egy kevésbé látható helyen, nehogy roncsolja a felületet!

A citromlé és sütőpor kombinációja is jó lehet, de ez már egy erősebb keverék, ezért a tesztről itt se feledkezz meg! Ugyanis a nagyfokú hatékonyság lehet hátrány is, és károsíthatja a fényezést.

Mikor ne próbálkozz házi szerekkel?

A szennyeződés már szinte eltávolíthatatlan tűnik, vagy olyan káros anyagok maradtak a kocsin, amelyekkel egy házi készítmény sem birkózik meg? Esetleg elindult a rozsdásodás is már? Akkor ne is töltsd az időt saját készítésű zsírtalanítókkal! Inkább szerezd be egy megbízható gyártó termékét! A POLIRTECH.HU kínálatából bátran választhatsz. Persze elviheted a kocsit egy autókozmetikába is, de ha megfelelő eszközeid és szereid vannak, te is meg tudod csinálni.

Milyen zsírtalanítót érdemes választani?

Célszerű olyan készítményt vásárolni, amely nem tartalmaz szilikont, és megbirkózik a por, az ujjlenyomatok mellett a komolyabb zsírfoltokkal is. Külön előny, ha vannak antisztatikus összetevői, mert így kevésbé vonzza majd a kezelt felület a szennyeződéseket. Ha víz alapú terméket választasz, biztos lehetsz abban, hogy a lakk- és festékréteget sem sérti fel.

Hogyan használd? Csak fújd le az érintett részeket zsíroldóval, majd mikroszálas kendővel töröld le! Érdemes többet is használni, mert hamar bepiszkolódhat, és csak szétkened a koszt. Ha nincs zsírtalanító kéznél, akkor alternatív megoldásként segíthet egy autósampon vagy egy kátrányoldó folyadék. Ilyenkor előzetesen be kell nedvesíteni a problémás területet, majd mosószivaccsal felvinni a szereket. Végezetül tiszta vízzel is mosd le az érintett felületet.

Láthatod, hogy nem kell megijedni a makacsabb szennyeződésektől sem, mert van rá megoldás. A lényeg, hogy tudd, mit és honnan szerezz be, mert a jó minőségű termékek kulcsfontosságúak ehhez a feladathoz.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Miért fontosak a szakfordítások az agrárszektorban?

Kulcsfontosságú lépés lehet egy vállalat számára, ha nemzetközi piacokra tud lépni, hiszen...

Egy zárszerkezet kifejezetten acél biztonsági ajtóba

Számos zárszerkezet közül választhatunk, ha szétnézünk a piacon. Azonban ha kifejezetten acél...

Amikor a vágyak teljesülnek…

Számtalan cikk foglalkozik azzal, hogy hogyan juthatnak el a hölgyek a gyönyör...

Székfajták: a kényelem és stílus széles választéka

Bemutatjuk a legnépszerűbb típusokat. A székek alapvető szerepet töltenek be mindennapi életünkben,...