csütörtök , 13 június 2024
Kezdőlap Tech Zene, telefonálás, filmezés? Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!
Tech

Zene, telefonálás, filmezés? Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

35
honor hang

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek.

Egy jó fül és fejhallgató csodákra képes – A kényelem következő szintje okostelefonunk folytonos fülünkhöz tapasztása után az, ha fül-, esetleg fejhallgatót használunk. Egyrészt célszerű jó minőségű eszközt beszerezni, másrészt fontos észben tartani, hogy a gyakori használat után ki kell őket pucolni. Ez kifejezetten igaz azon fülhallgatókra, amiket a fülünkbe dugunk, ugyanis a por tompíthatja a hangzást, rontva a minőséget. Egy megfelelő törlőkendővel (vagy fülpiszkálóval) és fertőtlenítővel kipucolhatjuk a betömörült koszt.

Használjunk equalizer szoftvereket – Elérhetőek különböző hangnormalizáló alkalmazások, amik gyakran társulnak a fül- és fejhallgatókhoz, valamint a streaming alkalmazásokhoz. Ez segíthet jobban kihozni a maximumot a hangminőségből, a kalibrálással pedig a mély hangok igazán mélyek, míg a magasak tényleg magasak lehetnek. Nézzünk mindig körbe, hogy adott eszközeinkhez milyen opciók érhetők el – akár beépítve.

Ellenőrzzük a fejlesztői beállításokat – Készülékünk beállításainál bekapcsolhatjuk a fejlesztői módot, amivel elérhetővé válik több beállítási lehetőség. Ezek egy része a hangzásra összpontosít, és érdemes lehet állítgatni őket. Például átállíthatjuk a Bluetooth audió codecet a minőség javításához. A HD audió, a csatornamód vagy a bitmélység mind olyan lehetőségek, amikkel kísérletezve kihozhatjuk a maximumot eszközeinkből. Ha pedig zavar az automatikus hangerő-szabályozás, azt is kikapcsolhatjuk.

Ügyeljünk a forráshang minőségére – A streaming korában a leggyakrabban valószínűleg online hallgatunk bármit, de ha a legtöbbet akarjuk kihozni a hangzásból, érdemes lehet jó minőségben beszerezni a fájlokat. Az alacsonyabb bitrátájú MP3 fájlok például gyengébben szólnak, mint a veszteség nélküli FLAC-ok. A nagyobb dinamikus tartomány kihozza jobban a különbséget a hangszintek közül. Bizonyos streamingfelületek egyébként lehetőséget adnak az ilyen minőségű audióhoz, és vásárolni is lehet online számokat.


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új, grafénnel készült TONE Free fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző...

Rengeteg okoseszközzel bővült a Huawei hazai kínálata

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a...

Mesterséges intelligencia használatának szerzői jogi aggályai

Tízből négy fiatal használt már mesterséges intelligencián (MI) alapuló eszközt, derül ki...

Owlet Okos bébifigyelő kamera és zokni

Legyen minden pillanat nyugodt a babával Az Owlet sokkal többet nyújt egy...