hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Könnyű Kállay Saunders feat. Ashref – Breathing
Könnyű

Kállay Saunders feat. Ashref – Breathing

42
kallay saunders ashref breathing 2024

Nemzetközi major lemezkiadó, a Warner Music Group nyerte meg Kállay Saunderst, az előadó szerződött is új dalával

10 éve már annak, hogy Kállay Saunders András 5. helyezést ért el a koppenhágai Euróvíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében. Ez megnyitotta az első kapukat a nemzetközi zenei színtér felé, most pedig egy újabb nyílt azzal, hogy a világ legnagyobb globális lemezkiadók egyikéhez került „Breathing” című debütáló számával és videóklipjével a Magneoton közreműködésével. Az újdonságban featként szerepel még egy tunéziai előadó, Ashref és András állandó, brit producere, anatu.

Kállay Saunders azon kevés előadók közé tartozik, aki exportképessé érett zeneileg és nem az első olyan projektben vehet most részt, amely nemcsak a hazai füleknek kedvez, de a külföldi zenehallgatókból is rajongást vált ki.

Miután járt az Euróvízió porondján, indult csak be igazán a külföldi szekér: zenei fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint többek között az, hogy 2021-ben bekerült a TOP20-ba „DRUNK” című trackjével a Nemzetközi Dalszerző Versenyen (ISC) olyan szupersztár zsűri válogatásában, mint Dua Lipa, Mike Shinoda (Linkin Park), Bebe Rexha és a Coldplay R&B/HipHop kategóriában. András „Ocean” című, szintén külföldi szerződésű dala is óriásit robbant, több országban toplistás volt és a mai napig játsszák kontinenseken keresztül, a „WHY” Top5-ben volt Shazam globális szintű listáján egy görög kiadó oldalán.

A Warner Music Group akkor figyelt fel az amerikai-magyar énekesre, amikor felkerült tavalyi „HOMESICK” című szerzeménye a Spotify olasz szerkesztősége által összeállított, hivatalos lejátszási listára. Így le is csaptak a „Breathing”-re, amely a mai naptól hallgatható és klip formájában nézhető meg. Kállay mellé csatlakozott egy tunéziai származású előadó is, művésznevén Ashref, akivel itthon egy zenészeknek szóló open mic / jam session jellegű összejövetelen ismerkedett meg, ír származású producerével, anatuval pedig egyből tudták, hogy duett lesz a felvételből.

A dal a pop, az r&b és az afro-pop műfajok között egyensúlyoz a közelgő nyár tökéletes himnuszaként.

Forrás: Magneoton Music Group


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Charlie 77 sztori: Egy legenda meséi

A magyar rockzene ikonikus alakja, Horváth Károly, művésznevén Charlie, 2024-ben megjelentette önéletrajzi...

Curtis Jackson „50 Cent”: Nyomd okosban, nyomd okosan

Egy keménykörmű túlélő története a gettóból a csúcsig Curtis Jackson, azaz 50...

Lola diktálja a sztárok divat-trendjeit

Mi a közös Lolában, Vasvári Vivienben és Hunyadi Donatellában? A sztárok nem...

Curtis x Király Viktor – Mehet a tánc

Amikor egy sztár rapper és a legjobb férfihangok egyike egyesül: Curtis és...