péntek , 26 április 2024
Kezdőlap Könnyű Sárkánykaland – Zenés-filmes szárnyalás gyereknapi programok
Könnyű

Sárkánykaland – Zenés-filmes szárnyalás gyereknapi programok

25
sárkánykaland margitsziget
Fotó: @2024 DWA LLC. All Rights Reserved

A tavalyi vastapsos sikert arató filmkoncert után, idén az Így neveld a sárkányodat kerül színre a Margitszigeten. A világszínvonalú produkciók mellett idén sem hagy minket moziélmény nélkül a Margitszigeti Színház! A Jurassic Park dínói helyett, ezúttal a sárkányoké lesz a főszerep május 25-én: a DreamWorks nagysikerű animációs filmje, az Így neveld a sárkányodat elevenedik majd meg magyar nyelven, HD minőségben a zöld lombok ölelésében egy hatalmas ledfalon. John Powell Oscar-díjra jelölt, felemelő zenéjét a Magyar Állami Operaház Zenekara adja elő Ernst van Tiel vezényletével. Sőt! A gyereknapi hétvégén izgalmas sárkányos programokkal, sárkányreptetéssel és szépségversennyel készül a színház a családoknak.

Idén május utolsó szombatján, ismét a főváros legnagyobb kertmozijává átlényegülve, nyitja meg kapuit a Margitszigeti Színház, amiken belépve, a DreamWorks nagysikerű animációs filmjének magával ragadó sodrásába csöppenhetünk.

A közel 15 éve debütáló remekmű a tizenötszörös Oscar-jelölt, ebből kétszeres nyertes Dean Deblois, valamint Chris Sanders, Cressida Cowell azonos című regényén alapuló alkotása, aminek betűkből képkockákba álmodásában maga Steven Spielberg is segített egy-két jól irányzott tanáccsal, sztárparádés szinkronizálásánál pedig egy Paco nevű csivava is helyet kapott a színészek között.

A film zenéjét, hagyományos északi-, skót- és kelta dallamok ihlették, s ez volt John Powell első olyan, a DreamWorks stúdió számára készült kompozíciója, amit korábbi szerzőtársai, Harry-Gregson Williams – többek között például a Narnia filmek zeneszerzője -, és Hans Zimmer közreműködése nélkül, önállóan alkotott meg. A költői szépségű dallamvilág még fejhallgatón élvezve is, kivétel nélkül minden alkalommal libabőrt csal a hallgatók karjára, így nem is kérdés, hogy a tűéles minőségű vetítéshez társuló nagyzenekari előadás lélegzetelállító dimenzióba emeli majd a filmélményt.

A világsikerű sárkány-mozi gyönyörű képeivel és John Powell felemelő, katartikus dallamainak szárnyán repít el minket a viharos óceán közepén fekvő Hibbant Szigetre, ahol a film főhőse, Hablaty kalandjait követhetjük végig. A nem csak hajmeresztő izgalmakat és gyerekek, valamint felnőttek számára egyaránt humoros jeleneteket tartogató, hanem az önelfogadásról, a barátságról, a hűségről, és a környezetvédelem fontosságáról is fontos üzeneteket közvetítő film főszereplője, a fiatal viking, faluja hagyományaival dacolva barátságot köt egyik leghalálosabb ellenségével, egy az első benyomásokkal ellentétben nem is olyan vad, éjfúria sárkánnyal, Fogatlannal, akivel aztán együtt szállnak harcba városuk és barátaik megmentéséért.

A gyereknap hétvégéjére eső dátum választás ezúttal sem véletlen: a sárkányháton szárnyalás előtt, a még kicsi és már felnőtt (örök)gyerekeknek a színház csapata egész napos, ingyenes családi programsorozatot tervez a tavalyi, hatalmas lelkesedéssel fogadott változatos aktivitások mintájára. Dínók helyett az esti filmhez kapcsolódóan sárkányok témakörben idén is közösségi játékok, vetélkedők és izgalmas kihívások várják a szigetre a látogatókat.

Az esemény egyedülálló alkalom, hogy együtt merüljünk el ebben a varázslatos világban, a sokszínűség, az elfogadás és a barátság erejét ünnepelve, a jegyek pedig vészesen fogynak, így aki nem szeretne lemaradni, nézzen utána a szuperprodukciónak.

Program: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/igy-neveld-a-sarkanyodat-film-zene-koncert/

www.margitszigetiszinhaz.hu

Forrás: MTI OTS | Fotó: @2024 DWA LLC. All Rights Reserved


Hangolódj rá! További friss híreket talál az 1music.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ezt én választottam: Révész Sándor emlékirata a zenéről, a rock and rollról és az életről

„Ezt én választottam” Révész Sándor zenész, a Piramis együttes legendás énekesének önéletrajza....

Dua Lipa – Illusion

2024. május 3-án már teljes egészében hallhatjuk a popcsillag Dua Lipa várva...

Kállay Saunders feat. Ashref – Breathing

Nemzetközi major lemezkiadó, a Warner Music Group nyerte meg Kállay Saunderst, az...

Kenya Grace – Only In My Mind

Kenya Grace neve már mindenkinek „ismerős” – a viral listák újdonsült hercegnője...