Nem lesz több tűzijáték a koncerteken?

Nem lesz több tűzijáték a koncerteken?

News

Az utóbbi pár évben a nagyszabású koncertek és fesztiválok elengedhetetlen színpadi kellékévé vált a pirotechnika. Egy népszerű zenei előadó show-jából sem hiányozhattak a látványosabbnál látványosabb tűzijátékok és fényeffektek. Bár előfordult már ezekkel kapcsolatos kisebb baki - talán még emlékszünk rá, hogy Justin Bieber lángra lobbantotta édesanyjának haját egy tortatűzijátékkal a színpadon -, nagyobb gondot nem okoztak.

Így volt ez egészen a múlt hétvégééig, amikor is egy bukaresti klubban a színpadi pirotechnika tüzet okozott. A koncert helyszínén 27-en vesztették életüket és több mint 150-en megsérültek. A tragédia nemcsak Romániát rázta meg, hanem az egész zeneipart, amely most úgy tűnik, változtatásokra kényszerül. Az új korszak szószólójának szerepét elsőként Markus Schulz, a népszerű német DJ vállalta magára, aki a Facebookon egy posztban jelentette ki: soha többé nem használ tűzijátékot fellépésein.

"Mostantól kezdve egyetlen klubos fellépésemen sem lesznek lángok és pirotechnika. Igen, az én dolgom az, hogy szórakoztassam a közönséget, de a rajongóim épsége többet ér bármilyen bulinál. A zene és a zene szeretete minden showelemet felülmúl" - írta közleményében a lemezlovas, majd arra kérte zenésztársait és a klubtulajdonosokat világszerte, hogy csatlakozzanak hozzá a mozgalomban.