Tiltakoznak Madonna koncertje ellen

Tiltakoznak Madonna koncertje ellen

News

Az Ifjúság Keresztes Hadjárat nevű katolikus csoport azért indított petíciót, hogy elérjék a varsói városvezetésnél, hogy töröljék el Madonna augusztus elsejére esedékes koncertjét, mert az a Varsói felkelés emléknapjára esik. Az 53 éves popsztár MDNA néven futó turnéja pont aznap ér a lengyel fővárosba, amikor az ország 1944 augusztus elsejére emlékezik, amikor is Varsóban általános felkelés tört ki a megszálló náci csapatok ellen. A felkelés több, mint 225.000 civil életét követelte, így aztán valóban gyásznap ez az ország törénelmében. A vallási aktivista csoport tiszteletlenségnek tartaná, ha aznap ilyen jellegű show-ra kerülne sor, ezért akarják mindenáron megakadályozni a koncertet.

„Augusztus elseje az emllékezés napja Lengyelországban. Lerójuk a tiszteletünket azok előtt, akik túlélték, és azok előtt, akik ott pusztultak a felkelésben. Nem engedjük, hogy meggyalázzák szent szimbólumainkat.” – írja a szervezet a petíció mellett.

A csoport demonstrátorai természetesen a „katolikus hit elleni támadás” miatt is átkozzák Madonnát, hiszen szerintük „Jézus Krisztust támadja a lángoló keresztekkel, és azzal, hogy töviskoronát visel a turnén”, ráadásul még a homoszexualitást és a pornográfiát is támogatja.

Az énekesnőre nemcsak a vallási szélsőségesek vannak kiakadva, sok konzervatív nézetű ember nemtetszését kiváltotta azzal, hogy pl. Törökországban és Franciaországban koncert közben mellbimbót, Rómában pedig hátsót villantott.

Mit gondoltok, igazuk van a fiatal katolikusoknak a gyásznappal kapcsolatban? És a többi kérdésben?