Taylor Swift az év nője

Taylor Swift az év nője

News

A 21 éves énekesnő nyerte a Billboard „év nője” díját, méghozzá a díj történetében eddigi legfiatalabbként részesül ebben a megtiszteltetésben. Taylor már nyert 4 Grammyt, és bizony van 5 db platina albuma is (amerikai mércével, nem az itthonival), a Speak Now című album ráadásul a legnagyobb példányszámban eladott lemez az Egyesült Államokban idén, úgyhogy végülis cseppet sem meglepő ez az újabb kitüntető cím. Bill Werde, a Billboard igazgatója így magyarázta választásukat:

„Ilyen fiatalon, 21 évesen Taylor hatalmas befolyást tett a zeneiparra, és egy elképesztő ikon lett a feltörekvő énekesek és dalszerzők számára, és persze fiatal nők számára szerte a világon. Kíváncsian várom majd karrierje további alakulását, ami biztos, hogy az eddigieknél is magasabbra szárnyal majd.”

Taylor nemcsak a mostani albumával számít rekordernek: a 2008-as Fearless volt a Bilboard történetében az a country énekesnő által kiadott lemez, amely a leghosszabb ideig uralta a 200-as listát.

Swift kisasszonyt egyébként nemcsak az USÁ-ban csipázzák nagyon. Világszerte 20 millió albumot adott el, és kb. 40 milliószor töltötték le a dalait. Taylor december 2-án kapja meg az Év Nője díjat a Billboard Women in Music (Nők a zenében) elnevezésű eseményén.