Kelist rasszista inzultus érte

Kelist rasszista inzultus érte

News

Kelis a Twitteren, bejegyzések füzérében mesélte el, hogy mennyire megalázták egy spanyol reptéren. Az incidens során azzal vádolta egy brit férfi, hogy a gépről leszállva az énekesnő előre akart furakodni az útlevélellenőrzésre várakozva.

„Az a dagadt, vörösképő, izzadt ember (helyetelenül az ember szót használom) rabszolgának hívott, és azt mondta, szólítsam őt uramnak, és hogy én bizonyára egy undorító nigériai vagyok.” – írta csiripjeiben – „Kunta Kintének hívott, aztán magyarázott meg hadovált még valamit. Az útlevélellenőrző férfi csak nevetett, helyeslően rázta a fejét, és azt mondta, Kunta Kinte. A sorban az a rengeteg ember, akivel előtte három órán át együtt utaztam, meg egy szót sem szólt. Konkréten egyetlen szót sem.”

Kunta Kinte egyébként Alex Haley Gyökerek című regényének egyik hőse. Az 1976-ban megjelent regény egy generációkon átívelő történet. Az Afrikában élő Kunte Kintét rabszolgakereskedők rabolják el, az ő és leszármazottainak történetét meséli el a regény, ami hatalmas siker volt, 50 héten keresztül vezette az amerikai bestseller listákat. Televíziós sorozatot is készítettek belőle, amely hihetetlen hatással volt az Egyesült Államokra: mind a 12 rész vetítése közben minimálisra csökkent a bűnözés, és közlekedési ill. háztartási balesetek sem történtek.

Kelis még azt is kifejtette, hogy mennyire undorítónak találja az Egyesült Királyságban elharapódzott rasszizmust:

„A londoni lázadásokkor direkt nem mondtam semmit, egy csomó okból. De szinte mindig Londonban vagyok, és azt kell mondjam, hogy a rasszizmus elterjedése a Királyságban egyszerűen undorító. Minden a szőnyeg alá van söpörve. Az emberek nem beszélnek róla. Az emberek nem harcolnak ellene. Attól, hogy nem említünk egy problémát, attól az még nagyon is létezik.”

Szegény Kelis, ez azért elég durva. Ti beszóltatok volna a vörhenyes képű dagadéknak, aki így elkezdte alázni?
http://video.1music.hu/clips/MV110274_CalvinHarrisFtKelis_Bounce.f4v