Snoop Dogg, vagyis Lion nevet váltott

Snoop Dogg, vagyis Lion nevet váltott

News

Snoop Lion, vagyis kezdeti művésznevén Snoop Dogg újra nevet váltott. Méghozzá egy új banda, a 7 Days Of Funk kedvéért. Természetesen a Snoop név megmaradt, elvégre az a névjegye, csak hozzácsapta a zillát, így lett Snoopzilla. A 7 Days Of Funkot bizonyos Dâm-Funkkal alapította, és olyan komoylan gondolják, hogy már első albumukat is beharangozták. A szintén 7 days Of Funk névre hallgató lemez már idén megjelenik, december 10-re ígérték a művészurak. A Snoopzilla névre egyébként nem Godzilla ihlette a rappert, hanem ezzel adózik a legendás funk basszeros, Bootsy Collins előtt, akit gyakran Bootzillának hívta magát. Snoop a következőket nyilatkozta a projektről:

„Mi vagyunk az anyaság bébijei. Mindig is hatással volt a zenémre a funk. Dam-Funk hideg. Ő tartja életben a funkot, és tudtam, hogy valamit ügyködnöm kell vele.”

Snoopzilla előző neve, a Snoop Lion egyébként nem volt túl hosszú életű, idén kezdte magát így nevezni, miután Jamaikában megvilágosodott, és a rasztafári vallás híve lett. Hogy a funkkal mikor, és milyen drogok fogyasztása élmények után került ilyen mély kapcsolatba, arról nem mesélt.