Harry Potterből Freddie Mercury?

Harry Potterből Freddie Mercury?

News

Jó ideje húzódik már Freddie Mercury életrajzi filmje. Eleinte úgy volt, hogy Sacha Baron Cohen alakítja majd a Queen legendás frontemberét, de ő végül kreatív különbségek miatt kilépett a projektből. Cohen állítólag nyitottra és bevállalósra szerette volna a filmet, míg a Queen egykori tagjai, akiknek beleszólásuk van még a rendezésbe is, egy sokkal családbarátabb verziót szeretnének, mint a valóság. A projekt így parkolópályára került, egészen mostanáig. Felröppent ugyanis a hír, hogy felkínálták Mercury szerepét a Harry Potter filmek sztárjának, Daniel Radcliffe-nek.

„Azt mondták Danielnek, hogy övé a szerep, ha akarja. – mesélte egy forrás a Daily Starnak. – A film producerei látták őt az Allen Ginsburgről szóló filmben, és lenyűgözte őket a meleg költő szerepében. Ráadásul a magassága is majdnem megegyezik Freddie-ével, Cohen sokkal magasabb, mint ő volt. Ráadásul Daniel tényleg tud énekelni.”
Daniel Radcliffe minden erejével azon van, hogy kilépjen Harry Potter szerepéből, és ez eddig sikerült is neki az olyan filmekkel, mint a Fekete ruhás nő, vagy éppen a Ginsburgről szóló Kill Your Darlings. De hogy valóban felkérték-e az 1991-ben, AIDS szövődmény miatt elhunyt frontember szerepére, azt egyelőre nem erősítették meg.