Kanye beégett

Kanye beégett

News

Kanye West Kazahsztánban lépett fel a hétvégén. Méghozzá az ország elnöke, Nurszultan Naszarjev unokájának esküvőjén. A lagzi több szempontból is igen kínos volt. Egyrészt azért, mert annak ellenére, hogy 3 millió dollárt csengetett ki az ország olajából milliárdossá vált Naszarjev, a násznép nem igazán volt kíváncsi a szupersztárra. Aki egyébként még csak az este díszvendége sem volt, hiszen a fő attrakció maga az elnök volt.

A lakodalmazókat nem hatotta meg az előadás, aki pedig mégis ismerte a rappert, vagy figyelt rá, az is inkább csak fotókat készített Kanyéval a háttérben. A másik kínos dolog pedig az volt, hogy az emberi jogi szervezetek szerint Kazahsztánban tavaly jelentősen romlottak az emberi jogok, és az ország a világ korrupciós listáján is elég rossz helyen áll. Naszarjev gyakorlatilag diktátorként irányítja az országot, cenzúrázza a sajtót, az ellenzéket pedig üldözteti. Sting nemrégiben ezek miatt nem vállalt el egy fellépést a kazah fővárosban. Nemrég JLo-t érte sok támadás, mert a türkmén diktátor buliján haknizott, amit, mint felelősségteljes sztár nyilván nem szabadott volna megtennie.

UPDATE: És igen, az emberi jogi szervezetek máris ezerrel savazzák a durcás rappert, hiszen a demokráciai problémák mellett az országban rögtönítélő bíróságok is működnek, és sajnos a kínzás is bevett gyakorlat. :(

Nézd, Kanye! Kit érdekel? Csíííz...
Kanye szomorkodik.


Itt pedig egy kis videó a fergeteges koncertből.