A popsztárok bojkottálják Floridát

A popsztárok bojkottálják Floridát

News

A legendás énekes, Stevie Wonder volt az első, aki közleményt adott ki arról, hogy nem hajlandó fellépni Floridában, amíg el nem törlik l a Stand Your Ground nevű törvényt. Ez a törvény az Egyesült Államok 22 államában él, és kimondja, hogy ha valaki úgy érzi, az életére törnek, akkor gyilkolhat is önvédelme érdekében. A 63 éves énekeshez sokan csatlakoztak, például Rihanna, Jay-Z, Madonna, Kanye West, Justin Timberlake, Usher, vagy éppen Trey Songz.

Az egész botrány amiatt robbant ki, hogy felmentették azt az önkéntes rendőrt, aki tavaly télen lelőtt egy fegyvertelen, 17 éves srácot Floridában. Az ítélethirdetés napján rengetegen adtak hangot csalódottságuknak, és több amerikai városban is demonstrációkat tartottak annak érdekében, hogy az áldozat halála ne maradjon megtorlatlan. Stevie Wonder közleménye, amely a bojkottot kiváltotta, így hangzott:

„Ma úgy döntöttem, hogy ameddig a Stand Your Ground törvényt el nem törlik Floridában, addig nem lépek fel ott. Tulajdonképpen, soha egyik államban, vagy olyan országban sem fogok fellépni, ahol ez a törvény létezik.”
Hogy lesz-e következménye a sztárok bojkottjának, az majd kiderül, addig is a floridaiak egy rakás koncerttől elesnek majd.

Egyetértetek a celebekkel?