will.i.am bevallotta, hogy beteg

will.i.am bevallotta, hogy beteg

News

will.i.am olyan betegséggel küzd, amely manapság egyre több gyereket érint. Na nem kell megijedni, a zenemogul baja nem fizikai tünetekben nyilvánul meg. Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) küzd, egy idegrendszeri fejlődési rendellenességgel, amelyet néha csak rendellenességnek, olykor fogyatékos állapotnak tekintenek. Will egy interjúban bevallotta, hogy mennyire nehezére esik koncentrálni, és akár a mindennapi teendőket is normálisan ellátni.

„ADHD-m van. Beismerem. Folyamatosan tele van a fejem mindenfélével, egyazon időben különböző dolgok, amit nem tudok leállítani vagy lelassítani. De most már mindez rendben van, mert tudom kontrollálni. Ha valakinek ADHD-je van, előnyére is változtathatja. Nagyon nehéz megtartani a figyelmünket, képtelenek vagyunk egy helyben ülni és koncentrálni, mindig haladnunk kell, számtalan dolgon agyalni egyszerre. De ezek a jellemvonások jól jönnek nekem stúdiózás közben, meetingek során, vagy ha kreatív ötletekről van szó. Ha valamilyen általános munkám lenne, az borzalmas lenne, nem is élném túl. A zene az én terápiám. A zene józan eszemnél tart, és segít az agyamnak egy dologra koncentrálni.”

A zenész azt is elmondta, hogy ha nem zenél, a gondolatai szabadon nyargalnak, és néha egészen furcsa dolgokra gondol, amik még őt is megijesztik. A zene mégsem menekülési út, hanem rendeltetés számára, amely rendet teremt egy rendellenességből.