Winehouse út

Winehouse út

News

Nincs még két éve annak, hogy Amy Winehouse tragikus hirtelenséggel elhunyt, és máris az a megtiszteltetés érheti, hogy elneveznek róla egy utcát a brit fővárosban. És ez nem az egyetlen szupermenő megemlékezés mostanában, amellyel tiszteletüket róják le Amy előtt. Az énekesnő apja, Mitch Winehouse már dolgozik azon, hogy Amy-nek szoborral állítsanak emléket London Camden nevű városrészében, ahol a háza is volt. Emellett pedig a család megerősítette, hogy hamarosan elkészül az Amy rövidke életéről szóló dokumentumfilm. Most pedig itt a legújabb elismerés, amellyel halhatatlanságát erősítik.

Az Amy egykori lakóhelye környékén élőket arra kérték, hogy válasszanak ki tíz olyan potenciális utcanevet, amelyek egy újonnan fejlesztett lakónegyed utcáit jelölnék. Az Amy egykori mozgásterének lakói, főleg az énekesnő rajongói ezerrel rákapcsoltak a projektre, hogy a Winehouse utca vagy Winehouse út mindenképpen köztük legyen. A család természetesen támogatja a tervet, és óriási megtiszteltetésnek éreznék, ha megvalósulna.

Döntés még nem született az ügyben, de ha kellően támogatják az ötletet, akkor könnyen meg is valósulhat. Amy Winehouse 2011. július 23-án hunyt el, alig két hónappal 28. születésnapja előtt.