Lex Luthor most máshogy gonosz

Lex Luthor most máshogy gonosz

News
Ha egymás ellen fordul két olyan rettenthetetlen hős, mint Batman és Superman, kell lennie a háttérben egy nagy formátumú gonosztevőnek, aki összeugrasztja őket. A  Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című képregényfilmben Superman ősellensége, Lex Luthor mozgatja a szálakat. Ezúttal a Social Network Oscar-jelölt sztárja, Jesse Eisenberg játssza a főgonoszt, és egy interjúban kifejtette, miben tér el az ő Luthor-értelmezése Gene Hackman és Kevin Spacey legendás alakításaitól.

„A közönség mostani igényeihez igazítottuk a karaktert: egy modernebb, pszichológiailag realisztikus Lex Luthort láthattok. A motivációi több rétegűek, a szóhasználata egyedi és összetéveszthetetlen, és érdekes filozófiai dilemmákkal küzd az egyéni hatalommal kapcsolatban” – nyilatkozta Jesse, majd elárulta, milyen volt a közös munka Henry Cavill-lel és Ben Affleckkel.

„Csodálatos volt velük dolgozni. Henry már játszott Supermant korábban, neki a kisujjában van a szerep, de Ben is nagyon hamar rátalált Batmanre. És bírtam, hogy mindhárman szeretünk improvizálni, kicsit felturbózni a szövegünket. Ugyanakkor különös élmény volt a forgatás: egyrészt én nagyon tisztelem őket mint színészeket, másrészt Lex mindvégig gúnyosan tekint rájuk mint karakterekre. De hát így működnek a dolgok, ha főgonosz vagy!” – részletezte a színész.