Ébredő Erő, összezúzott rekordok

Ébredő Erő, összezúzott rekordok

News
Két hónappal a premier előtt már világosan látszik: a Star Wars: Az ébredő Erő nem az a típusú film, ami megdönti a rekordokat – sokkal inkább összezúzza őket. A Variety.com döbbenetes statisztikákkal teli összeállítást közölt a visszatérő Jedik okozta hisztériáról.

A tekintélyes filmes portál szerint már az elővételi toplistát is alapjaiban rengette meg a legendás sci-fi franchise hetedik epizódja, hiszen az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt nyolcszor annyi jegyet adtak el a filmre, mint 2012-ben ugyancsak egy nap alatt az eddigi csúcstartóra, Az éhezők viadalára. Az amerikai IMAX-es premier vetítések terén pedig a Bosszúállók 2012-es teljesítményét döngölték most a földbe, mivel Tony Stark „szerény” 1 millió, Han Solo pedig 6 és fél millió dollár értékben csábította leggyorsabb rajongóit a legnagyobb mozitermekbe. Szintén elképesztő adat, hogy október 19-én az amerikai mozijegy-vásárlók 95%-a Az ébredő Erő két hónappal későbbi bemutatójára vett belépőt, és mindössze 5% osztozott az összes többi aktuális filmen.

Magyarországon is összeomló szerverekről és mozipénztárak előtti kígyózó sorokról szóltak a Star Wars-os beszámolók, de több mint 42 ezer embernek így is sikerült jegyet vennie Az ébredő Erő első hazai vetítéseire. Minden idők egyik legjobban várt filmje december 18-án startol a mozikban.