Channing az Oscarra gyúr

Channing az Oscarra gyúr

News  • A 22 Jump Street - A túlkoros osztag című könnyed komédia után komoly és fájdalmas szerepet vállalt Channing Tatum. A színész számára több szempontból is megterhelő volt a Foxcatcher című sportdráma forgatása. Egyrészt azért, mert az idei Oscar-versenyben különösen esélyesnek tartott film főszereplőjeként egy birkózót kellett alakítania.

  • „A bokszfilmekben sokat lehet kamuzni. Ügyes vágással, sok gyakorlással az ember látszhat kemény bokszolónak úgy, hogy durvább ütések nélkül megússza a felvételeket. De a birkózás nem ilyen. Ha jó filmet akartunk csinálni, muszáj volt párszor igazán a földhöz vágniuk engem” – panaszkodott sajgó testrészeiről a sztár, majd kifejtette: ez még csak a fájdalom egyik része. Az alkotás ugyanis egy megtörtént, szörnyű esettel néz szembe: két válogatott birkózó és egy milliárdos szponzor kettős gyilkosságba torkolló kapcsolatát meséli el.

  • „A sztori is fájdalmas, nemcsak a bunyó. Nagy átéléssel játszottuk, és a nap végére mindig kikészültem. Valós eseményeket elevenítünk fel, de sokat hagyunk a nézők fantáziájára is. Gyönyörű film lett, de iszonyatosan kemény meló volt létrehozni. – nyilatkozta Channing.

  • A Foxcatcher további főszerepeiben Steve Carellt és Mark Ruffalot láthatjuk. A filmet január 29-én mutatják be a magyar mozik; addigra már pontosan fogjuk tudni, hány Oscar-jelölés jár Channing és társai fáradozásaiért.