Bajban a Han Solo-film

Bajban a Han Solo-film

News

Elvileg boldog hónapok elé néznek a Star Wars-rajongók, hiszen decemberben a VIII. epizód, Az utolsó Jedik, májusban pedig a Han Solo fiatalkorát feldolgozó spin-off robban be a mozikba. Azonban utóbbi produkció most súlyos akadályokba ütközött. A starwars.com hivatalos honlapon egy közleményben jelentették be, hogy kirúgták a film két rendezőjét. Korántsem meglepő, hogy kreatív különbségekre hivatkoznak. Viszont annál különösebb, hogy már öt hónapja tart a forgatás, amely három hét múlva befejeződött volna – márpedig az ilyen komoly nézeteltérések sokkal hamarabb elő szoktak kerülni a közös munka során.

„Phil Lord és Christopher Miller tehetséges filmkészítők, akik egy fantasztikus stábot és szereplőgárdát gyűjtöttek össze, de egyértelművé vált, hogy mások az elképzeléseink, ezért úgy döntöttünk, hogy útjaink elválnak. Hamarosan bejelentjük az új rendezőt” – részletezte Kathleen Kennedy producer, a Lucasfilm elnöke, majd az elbocsátott páros is megszólalt.

„Sajnálatos módon sem a víziónk, sem a munkamódszereink nem egyeztek a partnereink elképzeléseivel. Általában nem rajongunk a ’kreatív nézeteltérések’ kifejezésért, de most ez a klisé igaz. Igazán büszkék vagyunk a szereplők és a stáb világszínvonalú munkájára” – jelentette ki Lord és Miller. Végül a közlemény arra is kitért, hogy ennek ellenére a Lucasfilm nem tervezi elhalasztani a jövő májusra kiírt premiert.